2017. december 11., hétfő

IVÁNYI GÁBOR: ORBÁNNAK ÉS CIMBORÁINAK MÁR RÉGÓTA BÖRTÖNBEN

VÁROSI KURÍR 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: bl
2017.12.11.


Iványi Gábor evangélikus lelkész, az Oltalom Alapítvány vezetője és főiskolai professzortársai, ahogy arról a Városi Kurír is beszámolt, Nobel-békedíjra jelölték Soros Györgyöt. A kormányzati körökben lesajnált kezdeményezésről, az orbáni hatalomgyakorlásról, a 168 óra című hetilap kérdezte a Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetőjét. Az interjúból igyekeztünk az olvasóink számára legfontosabbnak gondolt részeket kiemelni.

Nem lehet a hatalom elől elbújni

Iványi Gábor elmondta tudja, hogy javaslatukat valószínűleg ne hallgatják meg a döntéshozók. Úgy érzi, azonban, hogy társaival meg kellett tenni, amit lelkiismeretük megkövetelt:

Soros György igazán megérdemli, hogy kitüntessék. Ez a dolog egyik fele. A másik pedig, hogy olyan mérhetetlenül szégyellnivaló és sátáni, amit vele műveltek, hogy nem volt jobb ötletünk arra, miképpen lehet ez ellen valamit tenni. De valamit tenni kellett.”

Meggyőződése, hogy az embernek normálisnak kell maradnia. És inkább el kell viselnie, hogy eltapossák, mint örökké bujkálni:

Úgysem tudunk úgy elbújni, hogy a hatalom ne találjon meg. Nevetségessé válunk, amikor megpróbáljuk kicselezni a hatalmat, mert az pontosan tudja, kik azok, akiket üldöz, és addig fogja aljas módon csűrni-csavarni a maga jogszabályait, amíg meg nem találja a módját, hogy tönkretegyen bennünket. Akkor meg addig is szabad emberként, felemelt fejjel kell tenni a dolgunkat.”

Hisz abban, hogy vannak az életben számunkra fontos és kedves dolgok, amelyeket nem engedhetünk elveszni akármilyen Rácz tanár úr kedvéért sem:

És hol vannak ezek Rácz tanár úrhoz képest……” /…./ “nem szabad beszállni a gyűlölködésbe. Az ember nagyon nehezen ússza meg, hogy ne teljen el a szíve kemény haraggal azok felé, akik visszaélnek mások nyomorúságával……..”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.