2017. december 27., szerda

LICHTENSTEINBEN MOSTÁK FEHÉRRE A SZEGEDI TRAFIKKIRÁLY CÉGÉVEL LENYÚLT UNIÓS PÉNZT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: RAFAI GÁBOR
2017.12.27.


A szegedi Fideszhez ezer szállal kötődő cég offshorozott el 185 millió forint uniós támogatást. A vadaspark játszótér-építését az OLAF is vizsgálta, pár év aktatologatás után pedig vádat emelt az ügyészség is. A pénz nem került elő.

Az eset kipattanása után három évvel emeltek vádat Szegeden egy, a helyi Fideszhez ezer szállal kötődő cég vezetői ellen, akiket különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és pénzmosás bűntettével gyanúsított meg most az ügyészség.

A vádlottak a vádirat szerint 2013-ban jogosulatlanul vettek igénybe 185 millió forint hazai és uniós támogatást a Szegedi Vadaspark területén épült tematikus játszótér kialakítására és üzemeltetésére, valamint egy interaktív látogató-tájékoztató rendszer létrehozására.

A Flamingo elnevezésű tájékoztatórendszer lényege az volt, hogy a látogatók laptopokat kölcsönözhettek a vadaspark bejáratánál, és így virtuálisan is körbejárhatják a parkot. A projekt tényleges bekerülési értéke a támogatási szerződésben szereplő költség mindössze 15 százaléka volt – állapították meg utólag a szakértők. A többi pénznek nyoma veszett.

A játszótérmutyi néven elhíresült szegedi botrányt három évvel ezelőtt Ménesi Imre szocialista városatya robbantotta ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.