2017. december 21., csütörtök

MAGYARORSZÁGON MÁR RÉGEN NINCS DEMOKRÁCIA

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: VÁSÁRHELYI MÁRIA
2017.12.21.


Hogy a közvélemény szemében mitől látszik olyan erősnek a sziklaöklű Fidesz?

Nos például attól, hogy amikor az ellenzéki pártok egyszerre kapnak sokmilliós büntetést a Fidesz egyik meghosszabbított karjától az Állami Számvevőszéktől, amelynek elnöke történetesen éppen egy volt fideszes országgyűlési képviselő, akkor - bár minden megbüntetett párt vezetője leszögezi, hogy a büntetés megalapozatlan és törvénysértő - azonnal elkezdenek adományokat gyűjteni, hogy a megalapozatlan és törvénysértő büntetést kifizethessék.

Jól lehet nemcsak arról nincs fogalmuk, hogy konkrétan mit kifogásol a bérbe vett ingatlanok bérleti díjával kapcsolatban az ÁSZ, sőt van olyan párt, amely azt sem tudja, hogy éppen melyik ingatlanjáról van szó, és az is egyértelmű, hogy most azért bünteti őket, amiben 2014-ben még semmiféle kivetnivalót nem talált.

Az ellenzéki pártok mégis, ahelyett, hogy a törvénytelenség és a hatalommal való visszaéléssel szemben az ellenállás lehetőségén gondolkoznának, azonnal behódolnak. Pedig maga a hivatkozási alap, az "ingatlanok bérlésének piaci ára" is teljesen abszurd fogalom.

Én például konkrétan tudok két lényegében egyforma lakásról a belvárosban, amelyek közül az egyiket 88 ezer forintért, a másikat 150 ezer forintért adják ki. A piaci árnak éppen az a lényege, hogy a piac határozza meg és nem az ÁSZ. Hiszen egy lakás árát millió tényező befolyásolja.

A kirótt büntetések összege nagyon eltérő, és éppen akkora, amely alapjaiban rengetheti meg az ellenzéki pártok választási kampányának finanszírozását. Simicska Lajosnak, ill. az általa támogatott pártnak kb. akkora teher kifizetni a 660 milliót, mint a Párbeszédnek vagy az Együttnek a 15-20 milliót.

Azzal a különbséggel, hogy Simicskának vannak pótlólagos forrásai, ezeknek a a kis pártoknak viszont nincsenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.