2017. december 20., szerda

MÉSZÁROS LŐRINC, A NER MEGTESTESÍTŐJE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2017.12.20.


...Mint azt tudjuk, a gázszerelők gázszerelőjének a Puskás Akadémia mindössze egy, a több száz vállalkozása közül. Egyike azon pénzégetőknek, melybe a kormány bőkezűen lapátolja a mi pénzünket. Felháborodás már nincs, mindössze elfogadás van. Nincsenek már elégedetlenkedő ezrek, sőt még százak sem, nincs már igazmondó juhász, sem Ferenczi Krisztina, aki megpróbálja lerántani a leplet a lopásokról, hazugságokról. Maradt a kamerába belevigyorgó és minden, a vagyonosodását firtató kérdésre felháborodó Mészáros Lőrinc.

Miközben az ország gázszerelője felvásárolja a Balatont, a mátrai erőművet és desszertnek az összes vidéki lapot, addig mindenki teli szájjal nevet a mutatványon. Az igazságszolgáltatás összes résztvevője kussol, miközben jól tudják mi folyik az országban. Megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant, miközben asszisztálnak a fél ország kirablásához. Mészáros Lőrinc úgy lopja a közvagyont a szemünk előtt, hogy mi nem tehetünk semmit. Havonta, a munkáltatói bérünkből levonva támogatjuk az ország kifosztását, miközben az állam megkötötte a kezünket. Gondoljunk csak Szentesi Kálmánra, aki visszakérte adóját, mert megelégelte, hogy azt nem a törvényileg előírtak szerint költi el a kormány. Szentesiből azonnal gyanúsított lett.
Miközben Mészáros Lőrinc a mi pénzünkön lett milliárdos, addig az ország egyre jobban elszegényedik. Miközben Áder János a minap az egymilliomodik honosított magyarnak gratulált, addig több százezer fiatal hagyta el az országot, hogy egy szebb jövőt építsen fel, valahol nyugaton. Miközben a kormánytagok és rokonaik vagyona hétről hétre gyarapodik, addig a nélkülöző családok száma is egyre csak gyarapszik. Miközben a gazdasági mutatókkal és a munkahelyek számával dicsekszik a kormány, addig elértünk oda, hogy egy McDonaldsban dolgozó éttermi munkatárs ugyanannyit keres, mint egy egyetemi adjunktus.
Hát hol élünk mi? Mivé lett országunk itt, Európa kellős közepén? A hatalmas gazdasági sikereink közepette már nem csak Ausztria vagy Szlovákia, hanem már Románia is lekörözött bennünket. Mészáros Lőrincet azonban – úgy tűnik –  senki nem képes lekörözni, még a Facebook atyja, Mark Zcukerberg sem. Ő lesz az, akire Orbán Viktor mellett még évtizedekig emlékezni fogunk. Ő az, aki a NER tökéletes megtestesítője, és akinek a példáján keresztül majd be lehet mutatni, mit is jelentett az orbánizmus.  A baj csupán annyi, hogy ami gyermekeinknek és unokáinknak majd a múltat fogja jelenteni, az a mi jelenünk. Egy fájó, ezreket a nyomorba döntő, vagy épp az országhatárokon kívülre taszító jelen ez. Bízzunk benne, lesz még olyan, amit majd jó szájízzel, nevetve mesélhetünk a felnövekvő gyermekeinknek és unokáinknak. Lennie kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.