2017. december 20., szerda

MINDEN ÚT KÓSÁHOZ VEZET

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BATKA ZOLTÁN
2017.12.20.


Régi munkatársak és iskolatársak sorakoznak Kósa Lajos feleségének nagy értékű, de potom pénzért megvett vállalkozása körül.

Újabb és újabb Kósához vezető szálak fejlenek fel az idén tavasszal ajándékáron a tárca nélküli miniszter feleségéhez került cég, a Tócó-Pece Üzletviteli Tanácsadó Kft. történetében. Mára például az derült ki, hogy a cég előző ügyvezetője, Tóth Andrea, Kósa Lajos kabinetfőnöke volt, ahogy a cég körül úgyszólván minden nyom Debrecenbe, Kósa Lajos környezetébe vezet vissza. Lapunk tegnap derítette ki, hogy Kósa felesége, Porkoláb Gyöngyike tavaly márciusban mindössze 6 millió forintért vette meg Fiák István, iskola-és munkaerő szövetkezetekben érdekelt lobbistától a néhány hónappal korábban még 139 millió forintos vagyonnal rendelkező céget úgy, hogy Kósa előtte és utána is sorra nyújtotta be az iskolaszövetkezeti szektorra, illetve a nyugdíjas munkaerő-szövetkezetre vonatkozó törvényjavaslatokat.

A miniszter a súlyos összeférhetetlenséget firtató kérdéseinkre eddig nem reagált érdemben, míg a cég kirívóan alacsony vételárát azzal kommentálta, hogy szerinte eladósodott a vállalkozás. Ennek azonban a három hónappal korábbi cégmérlegben még nem volt nyoma, a miniszter pedig azóta is hallgat arról, hogy konkrétan milyen vagyonelemei voltak-vannak a cégben. Juhász Péter, az Együtt elnöke kedden vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Kósával és feleségével szemben. A tárca nélküli miniszter rendre azzal kerüli meg a válaszadást, hogy a cégben érdekeltek „nem közszereplők”. Megjegyzendő: Kósa Lajos máskor nem ilyen érzékeny a felesége magántitkaira, így a debreceni önkormányzat által tulajdonolt Dehir.hu-n több mint 120 cikket találtunk, amelyben Kósa „nem közszereplő” felesége szerepel. De az is talányos, hogy ebből a szempontból mi a megítélése a Tócó-Pece Kft. korábbi ügyvezetőjének, Tóth Andreának, akit kabinetfőnökként Kósa Lajos mindeneseként és jobbkezeként írtak le forrásaink...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.