2017. december 22., péntek

MINDENKI VIGYÁZZON MAGÁRA!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ BLOG
Szerző: H. A.
2017.12.22.



Szombaton felszólaltam a pécsi civil tüntetésen. Kedden kirúgtak az állásomból. Mindenki vigyázzon magára.

Ezek itt P. Horváth Tamás szavai, aki – noha íróként vált országosan ismertté – a pécsi Református Gimnázium iskolai konyháján dolgozott szakácsként. Keddig. Ő volt az egyike azoknak, akik múlt szombaton azért mentek utcára és szólaltak fel, mert a pécsi városvezetés odáig fajult a Soros elleni népnemzeti hergelésben, hogy kiáltványban uszították a helyieket a városban tíz éve jótékonysági tevékenységet végző Emberség Erejével Alapítványra.

Közhely lenne, ha nem rúgna mégis gyomorszájon: P. Horváth Tamás története a magyarországi közállapotok tragikus tükre. Nem az első, de valószínűleg pláne nem az utolsó olyan eset, amikor az ellenvéleménynek hangot adó kisembernekveszítenivalója van, amennyiben veszi a bátorságot és farkasszemet néz a hatalommal. A Fidesz lánctalpas országlása olyan szinten pörgette vissza az idő, egyben a velünk élő történelem kerekét, hogy arra minden bizonnyal nem sokan vettek volna mérget néhány évvel ezelőtt. Mondanám, hogy az a rezsim, amelyik egy szakácson képes ilyen pitiáner bosszút állni, annak törvényszerűen az a sorsa, hogy eltaknyoljon. Inkább hamarabb, mint később. Dacára annak is, hogy pillanatnyilag a közvéleménykutatások szintjén éppen hogy vannak a számok.

De nyilván itt az utolsó dolog, ami érdekes és releváns, hogy valaki szakács, közíró, agysebész, csillagász, vagy betanított munkás és történetesen nem ért egyet (mert milyen világ az, ahol mindenkinek ugyanazt kell gondolnia, mint a regnáló hatalomnak?) a rezsimmel abban (sem), hogy Soros György ügynökei támadják a magyar nemzetet, és vagy a Fidesz, vagy mindmeghalunk. Az úthenger természete a lényeg. Az, hogy történik mindez most éppen egy olyan egyházi iskolában, ahol az igazgatótanács elnöke tök véletlenül az a Hoppál Péter (pécsi Fidesz-elnök és országgyűlési képviselő), aki a civileket vegzáló, Soros-ellenes pécsi képviselő-testületi nyilatkozatot kezdeményezte. Egy olyan intézményben, amelynek főigazgatójától még egy egyenes, férfias válaszra sem telik, amikor azt kérdezik tőle: mi az összefüggés a véleménynyilvánítás és a kirúgás között.

Horváth Tamás munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg, tartalmi-logikai összefüggést pedig a munkaszerződésben megjelölt próbaidő lejártával mutat. Bármilyen más, külső körülményre hivatkozó magyarázat téves és megtévesztő. 
A próbaidőn túlvagyunk és leszűrtük a tanulságokat. Ennek eredménye a munkaviszony megszüntetése közös megegyezéssel.

Őszintén bízom abban, hogy Horváth Tamás a versenyszférában, méghozzá a prémium szektorban hamar esélyt kap vendéglátói karizmáinak kamatoztatására, ahol meggyőződésem szerint a helye van
.”

Tekintsünk el a magyar nyelv tartalmi megerőszakolásában testet öltő zagyvaságtól, hámozzuk ki a süketelésből a valószínűsíthető mondanivalót és szorítkozzunk a lényegre.

– A határozott idejű (2018 augusztusa) munkaszerződést az állampárttal tökig összefonódott munkáltató hirtelen és váratlanul felbontja.

– Az állampárttal tökig összefonódott munkáltató tagadja, hogy ennek bármi köze lenne ahhoz, hogy a munkavállaló szembehelyezkedett az állampárttal.

– Az állampárttal tökig összefonódott munkáltató – miután előzőleg meghosszabbította a munkavállaló szerződését jövő augusztusig – a novemberben lejárt három hónapos próbaideje alapján találta úgy, hogy nem tart igényt mégsem a munkájára. Közvetlenül az után, hogy a munkavállaló szembehelyezkedett az állampárttal.

– A gyalázat és a cinizmus megkoronázásaként az állampárttal tökig összefonódott munkáltató egyébként a konyha Michelangelójának nevezi a kirúgott dolgozót, akinek a versenyszféra prémium szektorában lenne a helye...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.