2017. december 7., csütörtök

NEM A JOBBIKÉRT, HANEM MAGUNKÉRT, A PÁRTÁLLAM ELLEN!

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2017.12.07.


Soha nem buzdítanék senkit arra, hogy a Jobbikra szavazzon, most sem ezt teszem. A Jobbik és a Fidesz politikája is legtöbb elemében szöges ellentétben áll azzal, amit a világról gondolok. De azt kérem mindenkitől, aki ezt a cikket olvassa – legyen Fidesz-szavazó, Jobbik-szavazó, az LMP, az MSZP, a DK vagy más párt támogatója -, álljon ki a Jobbik mellett abban a támadásban, amit most a kormánypárt indított ellenük.

Nem megbocsájtható a Jobbiknak a cigánybűnözőzés, az olyan szervezetek támogatása, mint a Betyársereg, az olyan politikusok felemelése, mint Toroczkai László, az olyan felvonulások megrendezése, mint a devecseri, amelyen ártatlan emberek házait támadták meg, miközben a cigányok kiirtásáról beszéltek. De! És ez a de nem ezeket a bűnöket kisebbíti itt, hanem emellett szól valami másról.

Az elmúlt években láthattuk, a Fidesz az ország vagyonából hogyan halmoz fel pénzt, hatalmat, médiát, hogyan uralja le az országot kormányzó intézményeket, hogyan falja fel a fékeket a demokráciában.

Most pedig eljött az idő, hogy ezt használja is. Ebből a szempontból pedig mindegy, ki az, aki ellen ezt felhasználja. Pontosan tudjuk, hogy azért teszi, mert még több hatalmat akar a mi életünk felett. Brutális választási győzelmet akar 2018-ban.

Most pedig az történik, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ), lecsap a Jobbikra, és 300 millió forintra bünteti a pártot, amit aztán le is emelhetnek a folyószámláiról. Ez az az Állami Számvevőszék, amely soha nem vizsgálta érdemben egyetlen párt költéseit sem, sőt most sem vizsgálja azokat. És bár lényegében egy számla kapcsán bizonyíték is van arra, hogy a Fidesz nem mondott igazat a 2010-es kampányköltéseiről az ÁSZ-nek benyújtott bevallásában, az intézmény mégsem marasztalta el a kormánypártot.

De nekimegy a Jobbiknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.