2017. december 19., kedd

NER-KARÁCSONY

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: MARKÓ BEÁTA
2017.12.18.


A gyűlölet országa a szeretet ünnepére készül.

Az évek óta tartó folyamatos uszítás, hergelés és érzelmi zaklatás plakáterdejében és tv-reklámjai között élő lakosságot decemberben megszállja a szeretet. Ajándékok után kutatva üzletekben tülekszik, acsarkodva harcol a parkolóhelyekért, halat vásárol, bejglit süt, mindent a békés, áldott – ahogy ők mondják – szenteste érdekében. A szeretteiknek szóló örömszerzés biztonságáról látványosan gondoskodik a nemzetét kitartóan védelmező kormányfő.

A karácsonyi vásárok színterére hatalmas ún. páncélozott járműveket állított ki. Magánhadserege a TEK ill. hivatalos hadserege a rendőrség a Vörösmarty téren és a Bazilikánál gondoskodik a meghitt vásárlásról. A viszonylag szűk helyre beszorított, szalaggal körbekerített, félelmet keltő katonai járműnek látszó jármű nyilván gyors reakcióra képes és azonnal elháríthat egy váratlan terrortámadást abban az országban, Magyarországon, ahol még egyszer sem hajtottak teherautóval bele a tömegbe sokszor tíz, száz halálos áldozatot okozva. Az esetleges magányos késelő vagy robbantó terrorista ellen is bizonyára fölöttébb hatékonyak ezek a páncélozott, guruló tárgyak.

Nőknek a konyhában a helyük, mint tudjuk, és nyilván mi is jobban tennénk, ha éppen halat filéznénk, paníroznánk, diót meg mákot darálnánk, hiszen nem értünk sem a terrorelhárításhoz, sem a katonai hadműveletekhez. Azt sem tudjuk, miért jutott eszünkbe a második iraki háború, amikor az amerikaiak hetekig bombázták a vadászgépek magasságából iraki tankoknak látszó tankokat, míg kiderült, hogy csupán léggömbként felfújt kellékekről volt szó.

De mindez csak egy kósza gondolat volt. A hangsúly azon van, hogy a lakosság érezze a kormány által biztosított folyamatos védelmet és tizenegy hónap gyűlölködés után, egy hónapig szeretettől eltelve, szorongás nélkül vásárolgathasson...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.