2017. december 12., kedd

NYOLC JÓSLATUNK, MELYEKBŐL TÉNYEK LETTEK AZ UTÓBBI HÁROM ÉVBEN

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.12.12.


A Szegedi Kattintós elérkezett az ötszázadik bejegyzéséhez, ami okot ad arra, hogy egy kicsit magunk mögé nézzünk. Egyik alaptevékenységünk ugyanis a politikai folyamatok elemzése, azok lehetséges következményeinek számbavétele, így megvizsgáltuk, mely jóslataink váltak valóra az elmúlt bő három esztendőben. Természetesen voltak olyan jövendölések is, melyek nem váltak valósággá, illetve olyanok is, melyek végkifejlete csak a jövőben várható, de ezekkel majd az ezredik bejegyzésben foglalkozunk. Azt azért megígérhetjük, hogy most is lesz dakota közmondás és szavazás a végén.

1. Simicska nem hagyja magát. Az emlékezetes G-nap után azt jósoltuk, hogy a partvonalon kívülre került oligarcha keményen vissza fog vágni egykori katona- és szobatársának, Orbán Viktornak. Nos, Simicska a Süsü a sárkányból vett bölcsesség szerint járt el: „Sárkány ellen sárkányfű.” Ott támadta a Fideszt, ahol a legjobban fájt neki, és bár a birodalom keményen visszavágott, vannak még ütőkártyái ebben a megjósolhatatlan végkimenetelű játszmában, mely valószínűleg 2108 áprilisában ér véget az országgyűlési választásokkal. Hogy a zabos vállalkozó vagy a bosszúéhes miniszterelnök bont pezsgőt a választások éjszakáján, még nem merjük megjósolni.

2. A Jobbik középre tart. Simicskához kötődik bizonyos értelemben a második jóslatunk is, amit a Jobbik tökéletesen beigazolt. Ma már nehéz lenne tagadni, hogy a kegyvesztett oligarcha beállt a nem is olyan rég még rendkívül szélsőséges ideológiát valló párt mögé. Az anyagi támogatásnak azonban feltétele volt, hogy hagyja el a rasszista felhangokkal teletűzdelt retorikát, és húzódjon be abba jobbközép politikai térbe, melyet a Fidesz elhagyott azért, hogy kedvére migránsozhasson, sorosozhasson, és éjjel-nappal szidhassa Brüsszelt. Vona Gábor pártja meglepően gyorsan váltott irányt, így ma már a Fidesz a legszélsőségesebb magyar parlamenti párt, a jobbikos képviselők pedig megnyerték maguknak az ellenzéki sajtó szimpátiáját, így lassan többet szerepelnek már a Simicskához kötődő orgánumokban, mint a többi ellenzéki párt képviselői együttvéve.

3. A kormány kihátrál a vasárnapi boltzárból. Néhány nappal a hivatalos bejelentés előtt már megpendítettük, hogy logikus lépés lenne a pávatáncot néha hasznos dolgokra is felhasználni. A vasárnapi boltzár folyamatos problémát okozott a Fidesznek, ráadásul Kubatov Gábor pártigazgató kopaszai kissé túltolták a „viperát”, amikor Nyakó Istvánt blokkolták az ügyben kezdeményezett népszavazás beadásának kísérleténél. Egyszóval, a Fidesz önmagához képest is rendkívül bénán kezelte az ügyet, ami odáig ment, hogy visszavonulót kellett fújnia Orbán Viktornak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.