2017. december 25., hétfő

ORBÁN ALJAS MÓDON MANIPULÁLJA A SZENTÍRÁST, HOGY KARÁCSONYKOR MIGRÁNCSOZHASSON ÉS KAMPÁNYOLHASSON

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.12.25.


A karácsonyi üzenetet arra fűzte fel, hogy aki keresztény és magyar, megvédi a hazáját a migráncsoktól, azaz a Fideszre szavaz. Kár, hogy az egész írás egy hatalmas logikai bukfenc és manipuláció. 

Karácsonyi publicisztikát tett közzé a Magyar Időkben Orbán Viktor. Az írás a Fidesz politikai kampányának alternatív valóságépítését folytatja: zombihordaként fenyegetik Magyarországot a migráncsok, támadás alatt áll a keresztény Európa, amit a magyarok védelmeznek, blablabla.

A miniszterelnök az írása elején Antall Józseftől idéz: „Európában még az ateista is keresztény”. Majd Babitsra hivatkozva írja, hogy keletről hozott jellemünk és a keresztény nyugati kultúra találkozásából született a magyar szellem. Nem felejti el megjegyezni: „nemzetünk évezredes teljesítményével hozzájárultunk Európa fölemelkedéséhez”.

A krisztusi parancs is előkerül az írásban, de hibásan: „Szeresd felebarátodat, mint magadat” – írja Orbán, aki erre alapozva mond teljesen ellen például Ferenc pápa karácsonyi üzenetének és a kereszténység elfogadó-befogadó szemléletének.

Gábor György vallásfilozófus hívta fel a figyelmet a „tévedésre”, ami alapján Orbán az egész kicsavart érvrendszerét felállítja: hogy keresztényi kell elutasítanunk a modern kort és vívmányait, az idegenek befogadását, vagy azt, hogy két azonos nemű is élhet boldog párkapcsolatban. És persze, a Fideszre kell szavazni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.