2017. december 28., csütörtök

ORBÁN VIKTOR FARIZMA

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.12.28.


A fenébe, elírtam a címet. Természetesen a nagyszerű miniszterelnök karizmájáról óhajtok megemlékezni, de ez a blogfelület olyan buta, hogy a címet megváltoztatni nem engedi.

Mindegy, marad így.

Kezdődött a dolog azzal, hogy túrós batyut ettem.

Gondoltam, olvasgatok falatozás közben, mert nem csak a testnek van szüksége táplálékra, hanem a szellemnek is.

Mivel Fricz Tamás blogjánál táplálóbb szellemi habzsolnivalót elképzelni sem tudok, oda navigáltam magam a neten.

Friss, meleg poszt várta az érdeklődőket, akik bizonyára számosan vannak. Mármint érdeklődők, természetesen.

Már a cím is ínycsiklandó volt…hogyaszondja: Elfújta a szél az álbaloldalt.

Az írás szellemdús bevezetővel indul, amiből kiviláglik, hogy Fricz Tamás jó szándékú ember, ellenben Bajnai, Mesterházy és Gyurcsány bohóc.

A folytatásból pedig megtudhatjuk, hogy az MSZP felelős az árvizekért, valamint posztkommunista pártként az összes ellenség, a titkosszolgálatokról nem beszélve, ottan nyüzsög és fúrja az ország szekerét (ugyanitt megvásárolható Fricz Tamás új könyve).

Na most ez igaz persze, csakhogy kit akar meggyőzni ez a remek politológus, aki az önéletrajza alapján legalább négy évig a munkanélküliek keserű kenyerét ette, amennyiben az 1981-ben megszerzett üzemgazdász diploma és az 1985-ben megkezdett bölcsészettudományi tanulmányok között semmit nem csinált, mivel az első munkahelyét 1990-től datálja, tehát 31 évesen dolgozott először. Talán pár évre elszundított, nem tudhatom.

Na de én – hasonlóan Fricz Tamáshoz – merő jóindulat és objektivitás vagyok, tehát nem feszegetem tovább az ő nagyszerű múltját.

Nézzük inkább ezt a remek blogot, mert abból talán le lehet szűrni a tanulságokat. Vagy ha azt nem, valamit biztosan le lehet. Szűrni.

Mindjárt a címben ott az álbaloldal kitétel, hogy a nyájas olvasó nehogy azt gondolja, valóságos baloldal lenne az ellenzéki koalíció.

Adja magát a párhuzam, miszerint a kormánypárt pedig áljobboldal, ami kétségtelen tény.

De ha egy lépéssel visszamegyünk, nem csupán áljobboldal, álFidesz is, amennyiben (ha csak a frissiben örökbe fogadott Zuschlag Jánost nem számoljuk ide), állati kevés fiatalt és még annál is kevesebb demokratát találunk soraikban.

Ellenben igen sok közép-, valamint aggkorú, volt MSZMP párttag színesíti a kormánypártokat.

A teljesség igénye nélkül: Kövér László, Martonyi János, Matolcsy György, Pintér Sándor, Hoffmann Rózsa, Kerényi Imre, Mikola István, Fónagy János, Stumpf István, Harrach Péter és még sokan mások. A kétségtelen erényekkel rendelkező Schmitt Pált ki ne felejtsük!

Igaz, Orbán Viktor nem volt párt tag. KISZ-titkár volt, ahogy Varga Mihály, Deutsch Tamás és Rogán Antal is.

Na most, nehezen lehet akár fiatal, akár demokraták gyülekezetének nevezni a felsoroltakat, még akkor is, ha közben megtértek az egyház kebelére.

Folytassuk a nagyszerű politológus még nála is nagyszerűbb írásának elemzését, hiszen azért gyűltünk össze...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.