2017. december 15., péntek

ÖT FIATAL HATÁRÁTKELÉSRŐL ÉS KARÁCSONYRÓL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.12.15.


Érdekes kísérlet a mai poszt, ugyanis nem egyetlen főszereplője van, hanem rögtön öt. Méghozzá öt magyar fiatal Angliából, Németországból, Svájcból és Ausztriából (igen, az egyik országból ketten vannak), akik az év végéig több posztnak is főszereplői lesznek. Arról kérdezte őket Ukume, hogy miként és miért lettek határátkelők, és az ünnepek közeledtével persze kihagyhatatlan ez a téma is. A mai tehát afféle felvezető poszt, melyben megismerkedhettek a főszereplőkkel. Remélem, tetszeni fog majd ez a formátum! (A képeket az egyik főszereplő, Ibolya küldte, köszönet neki érte.)

A karácsony mindenki számára szent ünnep, viszont az is igaz, hogy mindenki számára mást jelent. A várakozás, a hagyományok egyénenként és családonként különböznek.

Ez akkor különösen fontos, hogyha egyszer csak gondolunk egyet és nekivágunk a nagyvilágnak, kilépünk a komfortzónánkból és elköltözünk az otthon melegéből egy másik, idegen országba.

Az elkövetkező hetekben öt fiatal élményeit és benyomásait követhetjük végig, akik meséltek többek között arról, hogy milyen volt megbirkózni a kihívásokkal és a honvággyal, a kultúrsokk jelenségével és így karácsony táján hol és hogyan töltik a karácsonyi időszakot; otthon a családdal, vagy távol tőlük az új hazában?

Mit tartanak fontosnak és milyen „idegen” hagyománnyal bővült az ünnepi szellemiség? Bevált recept nincs, de érdekes és személyenként változó, izgalmas filmszerű történetek igen..


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.