2017. december 21., csütörtök

REJTÉLYES LUXUSKASTÉLY MELLETT TERJESZKEDIK LÁZÁR JÁNOS ÉS CSALÁDJA

MAGYAR NARANCS 
- KIS-MAGYARORSZÁG
Szerző: MAGYAR KRISZTIÁN

2017.12.20.



A miniszter állítja, nincs köze a nemrég épített kastélyhoz, mégis felvásárolták a környező földeket. Ízelítő a már szerdán megjelent karácsonyi Narancsból.
Az utóbbi hónapokban egyre többet hallani arról, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 2018-as választásokat követően visszavonulna saját választókörzetébe, ahol szülővárosa, Hódmezővásárhely és környezete fejlesztésével foglalkozna, illetve többet lehetne a családjával. Maga a miniszter is beszélt erről, szeptember közepén a Magyar Időknek adott interjúban azt mondta, hogy erről már egyeztetett Orbán Viktorral, mivel úgy érzi, kormánytagként elvégezte a rá bízott feladatokat. Azt egyelőre még nem tudni, hogy Lázár csak taktikázik, vagy tényleg eggyel hátrébb akar lépni, de a kijelentései után megnéztük, hová vágyik vissza a csúcsminiszter, mekkora a befolyása Hódmezővásárhelyen és a választókerületében, hogyan építette fel helyi politikai karrierjét, ahogy annak is utána jártunk, milyen mértékben gyarapszik ő és a családja.

Kastély a család földjei között


Hódmezővásárhelyen a miniszterrel kapcsolatos beszélgetéseink során rendre előkerült Lázár János gazdagodása. Elsősorban egy, a városhoz közeli vadászkastély ügye izgatja a helyieket. A közigazgatásilag Vásárhelyhez köthető batidai tanyavilág szélén nemrég kialakítottak egy hatalmas és több kisebb épületet, amelyekről a környékbeliek régóta úgy gondolják, hogy azokhoz köze lehet Lázárnak is. A beruházásról tavaly szeptemberben számolt be az Átlátszó: akkor óriásdaruval építették a házakat, decemberi ottjártunkkor viszont úgy tűnt, végeztek a munkákkal. A kastély papíron korábban Kulik Jenő hódmezővásárhelyi ügyvédé volt, ő 2015-ben vette meg a területet egy vadásztársaságtól. Később alapított egy céget, amelyben két társtulajdonos is van, és ideapportálta az ingatlan vagyont...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.