2017. december 8., péntek

SZILVÁSY: ORBÁN PAKS2-ÉRT TÖMÖTT BŐRÖNDÖKET KAPOTT AZ OROSZOKTÓL, HAZAÁRULÓ

24.HU
Szerző: NAGY JÓZSEF
2017.12.08.



És még egy állítás: „A Fidesz már 2010 előtt átvehette az irányítást az MSZP egyes csoportjai fölött.” Nagyinterjú a kémkedés vádja alól minap fölmentett volt titokminiszterrel.

Valamit mocskosul elszúrhatott.


Mert?

Magyarországon nem szokás minisztert akasztani. Számos politikusunk csüdig gázolt az olajszőkítésben, zsebben lopta haza a sztrádát meg a közbeszerzéseket meg az uniós pénzt, mégis mind megúszta. Önt viszont elgázolták, pedig miniszter volt, ráadásul titkosszolgálati, a kormányfő bizalmasa.

Végül fölmentettek. És korábban, más politikusokra azért szabtak ki jogerős börtönbüntetést.

Beosztottakat meszeltek el, a kisgazda Szabadi Bélát, a fórumos Herényi Károlyt, a szocialista Zuschlag Jánost és Simon Gábort. Nagyvad csak Dávid Ibolya volt, de őt a pártjával együtt söpörte el Orbán. Amikor 2011. július másodikán, a Fidesz aktuális kongresszusán bejelentették, hogy ön kémkedés gyanújával előzetes letartóztatásba került, a küldöttek tapsviharban törtek ki. Mivel húzta ki a gyufát Orbánnál?


Három évtizede gyűlölnek, elsősorban Kövér László, alaptalanul, tévhitek alapján. A Fidesz alakulása idején, 1988-ban én voltam a KISZ Központi Bizottsága egyetemi osztályának vezetője.A keményvonalas kommunisták lecsukták volna Orbánékat, de mi elértük, hogy tárgyalhassunk.Meg is állapodtunk, hogy a veszprémi ifjúsági parlamenten a KISZ elismeri a Fideszt politikai szereplőként. Csakhogy a rendőrség házkutatást tartott a kollégiumban elszállásolt Fidesz-delegációnál, és elkobozta a szóróanyagait. Kövér mindezt az én nyakamba varrja, kétszínűséggel vádol, pedig fogalmam sem volt, mi készül.

Beszélt aztán Kövérrel?


Üzentem neki, de nem állt velem szóba.

A házkutatás miatt utálják harminc éve?

Volt más is. 1990-ben már Pozsgay Imre államminiszter titkárságán dolgoztam, onnan hívott Németh Miklós miniszterelnök a köztévé és -rádió felügyelőbizottságába, annak titkára lettem. Harminckét évesen, miniszterhelyettesi rangban azt a feladatot kaptam, hogy a közmédiában egyenlő feltételeket biztosítsak a pártoknak a választási kampányban.

Konkrétan?


Túlsúlyban voltak az SZDSZ-t és a Fideszt pártoló szerkesztők, amit én nem hagytam annyiban.

Vagyis az MDF-nek kedvezett.


Nem ez volt a cél. Okosan kitaláltuk a rendszert, kapott szót mindenki...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.