2017. december 9., szombat

TÉNYLEG BETILTJÁK A JOBBIKOT A VÁLASZTÁS ELŐTT?

24.HU
Szerző: KÁLMÁN ATTILA
2017.12.09.


Sok a kérdőjel a Jobbik körül, mióta kiderült, hogy az Állami Számvevőszék 663 millió forintra büntetné a pártot, ezzel kisemmizve Vonáékat. Jogos a büntetés? Megszűnik a Jobbik? Nem indul a választáson? Mi áll a háttérben?

Miért beszélnek arról, hogy a Jobbik nem tud indulni a 2018-as választáson? Betiltják a pártot?

Egy december 6-án elkészült jelentéstervezet szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 331,5 millió forintra büntetné a Jobbikot, és további 331,5 millióval csökkentené a párt állami támogatását tiltott pártfinanszírozás miatt. Ez az összesen 663 millió forint nagyjából a Jobbik másfél éves állami támogatásával egyenlő.Azaz a számvevőszék levegőben lógó büntetése lényegében nincstelenné tenné Vona Gábor pártját.

Így a Jobbiknak nem lesz pénze alkalmazottakat, pártirodákat, tanácsadókat, aktivistákat fizetni, nem lesz egy forintjuk se kampányolni a 2018-as választásokra. Ezért nyilatkozták jobbikos politikusok az elmúlt napokban, hogy kétségessé válhat a párt indulása a következő országgyűlése választásokon.

Tiltott pártfinanszírozáson azt érti az ÁSZ, hogy szerinte a Jobbik úgy folytatott plakátkampányt, hogy mélyen a piaci ár alatt hirdetett Simicska Lajos cégeinek felületein. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy utóbb gyaníthatóan jócskán a piaci ár alatt vett plakáthelyeket – ezzel kicselezve a plakáttörvényt – az Orbán Viktorral két éve csúnyán szakító oligarchától...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.