2017. december 12., kedd

TESSÉK ÚJRAVÁLASZTANI EZT A JELES ÁLLAMFÉRFIÚT, EZT A SZIPORKÁZÓ LÁNGELMÉT, EZT A GERINCES ÚRIEMBERT!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2017.12.12.


Képtelen vagyok megsaccolni, hányszor néztem végig az alábbi videót, de hogy háromjegyű szám a végeredmény, az egészen biztos. Akkor is, ha semmi újszerű, vagy meglepő nincs benne. Mégis minden alkalommal képes vagyok kiakadni ennek az embernek a civilizációtól távol eső, kocsmában is szégyellnivaló viselkedésén. Ez a 46 másodperc már megint sokkal többet elmond az ország állapotáról, mint könyvtárnyi elemzések sora. És ha erre valaki képes megint azt mondani, hogy gumicsont, akkor tisztelettel megkérem, hagyjuk békén egymást.

Ez az az ember, akire a talpnyalói úgy gondolnak, mint a zsenire, aki hétmérföldes léptekkel jár kortársai előtt, aki valós problémákra (rezsicsökkentés, csok, határkerítés) valós válaszokat ad. Igen, ez az az ember, aki Magyarországon megteremtette a politikai bálványimádás műfaját, a három évtizede közpénzen pöffeszkedő guru. Ez az ember, aki az én nem talpnyaló véleményem szerint egyszemélyben testesíti meg a dakota lovon fordítva ülő ország minden nyomorúságát.

Márpedig az én véleményemtől függetlenül tény, hogy ezt az embert már háromszor katapultálta az össznépi akarat abba a székbe, ahonnan azóta is jóllakott óvodásként szarik bele a nemzet kipirult orcájába. (Kinek a hidegtől, kinek a bódító, olcsó szesztől, kinek a nemzeti büszkeségtől kipirult az ábrázata.) Már nem számít a látszat, már régen nem számít a látszat. Ez itt az a szituáció, amiben azért kénytelen részt venni még mindig, mert – miközben az újságírók elől, az előre le nem zsírozott viták elől meg lehet futamodni – a parlamentet még nem sikerült felszámolnia. Csak ezért. Mert oda még mindig bejárnak – hozzá hasonlóan – demokratikusan megválasztott képviselők, akik még mindig megpróbálnak úgy tenni, mintha emberszámba venné őket a felcsúti üstökös.

Ezt az arrogáns, kívül-belül eltorzult lényt az össznépi hála és szeretet negyedszer is be fogja szavazni a tutiba. Abba a székbe, ahonnan aztán hetente csicskapártozhat, más férfiak szoknyájára hivatkozva buzizhat, szemöldökcsipeszezhet és boldog karácsonyt kívánhat azoknak a tisztelt mélyen megvetett és lenézett képviselőtársainak, akik a személyével kapcsolatos, tényszerűen bizonyítható, nemzetbiztonsági aggályokat is felvető körülményeket feszegetik. Ahogyan a famíliája korrupciós ügyeit, vagy éppen politikai ellenfelei módszeres ellehetetlenítését firtató kérdések esetében is teszi. Miként az illiberalizmus és habonyializmus kézikönyvében az írva található.

Bármennyire értelmetlennek tűnik, újra leírom: ez a nyakát behúzva vigyorgó immorális kreatúra, aki olyan álnokul sunnyog, mintha éppen befosott volna, nem Demeter Mártát, nem az LMP-t, és nem is a komplett ellenzéki térfél képviselőit köpte szemen sokadszorra. Ez az emberszerű – legyünk nagyvonalúak – egy tízmilliós ország miniszterelnöke, a mindenkori elsöprő többség választott képviselője, aki minden alkalommal, amikor egy-egy ilyen lábszagú poénnal tér ki a bűzös ügyei tisztázása elől, nem csupán a haza ellenségeiként számon tartott büdöslibsiket hányja telibe, hanem saját választóit is.

Ezt az embert ugyanis egyelőre törvény kötelezi arra, hogy közpénzből finanszírozott javadalmazásáért cserébe munkaköri leírásának megfelelően járjon el. Például érdemben válaszoljon olyan istenverte kérdésekre, hogy egy nemzetközileg körözött, egyebek mellett terrorizmus finanszírozásával is vádolt bűnöző mi a faszért sertepertélhet következmények nélkül ebben az országban, vagy hogy milyen alapon üzletelhet a miniszterelnök vejével? Egyáltalán mi az, hogy közveszélyes bűnözők nyüzsögnek az ország első embere és pereputtya körül?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.