2017. december 22., péntek

TÍZ OK, AMIÉRT SZERETEK STOCKHOLMBAN ÉLNI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Bandirepublic
2017.12.22.


Kisebb szünet után folytatódik a “Tíz ok”-sorozat, melynek keretein belül jártunk már Angliában, Ausztriában, Írországban, Norvégiában, Franciaországban (a sorozat eddig részeit itt találod), most pedig Svédország, azon belül is Stockholm következik. A szerző régi ismerősünk, Bandirepublic, aki szerint az sem lenne rossz, ha ezek a listák segítenének kicsit elgondolkodni arról, mitől élhető egy hely, és mi mit tehetünk ezért....

“Nagy megtiszteltetés ért, amikor a Határátkelő blog személyesen kért föl erre az írásra. Mielőtt belekezdenénk, szeretném néhány dologra felhívni a figyelmet.

Ez egy szubjektív lista. Amit én szeretek attól téged kiverhet a frász. A felsorolásból nem feltétlenül hiányzik minden Magyarországról, bár néhány tétel gyanús lehet.

Már megszoktam, hogy kedves honfitársaim rendszeresen aggódnak értem, az én és a gyermekem erkölcseit veszélyeztető liberális fertő miatt és általánosan Svédország jövőjéért.

Őket arra kérem, hogy nyugodjanak meg és aggódjanak azért az országért, ahol élnek. Remélem, az aggódás segít, mert én innen Stockholmból is aggódom Magyarországért, a szülőhazámért. Bízom abban is, hogy ez a lista segít elgondolkodni arról, mitől élhető egy hely, és mi mit tehetünk azért, hogy minél inkább az legyen.

Tökéletes ország sajnos nem létezik. Őrületesen jó projekt lenne összeválogatni azokat a tulajdonságokat a nagyvilágból, ami kidobná az ideális élőhely mixét. Sokat álmodoztam arról, milyen lenne Svédországot áthelyezni a Földközi-tenger partjára, bevezetni a spanyol konyhát - bár a kajára nem panaszkodom - és kicserélni a nyelvet angolra.

Ez nem fog megtörténni a közeljövőben, úgyhogy inkább lássuk azokat a dolgokat, amiket én itt és most értékelek a stockholmi életben! ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.