2017. december 7., csütörtök

TRUMP SAJÁT BŐRÉT MENTI JERUZSÁLEMMEL BÁRMI ÁRON

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.12.06.


A közvetlen rasszistákon, muszlimgyűlölőkön, fanatikus homofóbokon és hataloméhes neoprotestáns evangéliumi tévéprédikátorokon kívül Trump teljes mértékben elveszített minden támogatót. Az oroszok ügyében folyó vizsgálat eddigi eredményei azt sejtetik mindenki számára, hogy ezt semmiképpen nem úszhatja meg, ebbe bele kell buknia.

Trump egyetlen lehetősége az maradt, hogy a Jeruzsálem-kártya kijátszásával visszaszerzi azok támogatását, akik vallási, nacionalista okokból készek feláldozni mindent Jeruzsálem státuszáért. Akiket az sem érdekel, hogy Trump nőket erőszakol és ver, ha orosz kém, ha korrupt adócsaló, ha rasszista gyűlölködő vagy fasiszta, skizofrén elmebeteg.

Ha Jeruzsálemet Izrael egy és oszthatatlan fővárosának ismeri el, akkor mind a fanatikus zsidók, mind a fundamentalista keresztények szemében “Isten embere”, akiről azt hiszik, hogy Isten talán azért támasztott (az orosz titkosszolgálat segítségével és csalással) egy “immorális hazudozó elmebeteget”, mert normális ember ezt a lépést nem tenné meg, de ezt mégis meg kell tenni. Ez azonban tévedés.

A helyzet ennél sokkal prózaibb. Trump utolsó lehetősége, hogy olyan erős támogatói bázist állítson maga mögé az evangéliumi fundamentalista keresztények s fundamentalista zsidók részéről, ami megakadályozhatja a gyakorlatilag ellene folyó szenátusi és FBI vizsgálatokat az orosz kémügyben, és olyan erős nyomást helyezhet az igazságszolgáltatásra, hogy nem penderítik ki a Fehér Házból. De erre sincs esélye...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.