2017. december 30., szombat

TUDNÁL ÁPOLNI MAGATEHETETLEN EMBERT MOSDÓ NÉLKÜLI LAKÁSBAN?

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.12.30.


A pécsi önkormányzat újra egy fürdő és WC nélküli egyszobás városszéli szociális lakásba dugná a 22 éves súlyos értelmi fogyatékos fiúkat ápoló és egészséges 17 éves lányukat nevelő Nyírő Józseféket, akik karácsony első napján egy elektromos vezeték hibája miatt kipattant lakástűz révén kerültek lehetetlen helyzetbe, mindenük porig égett.

Nyírő József keresett meg még márciusban, azóta próbálok nekik Pécsett normális önkormányzati lakáshoz jutni Kovács Ágnes pécsi önkormányzati képviselővel közösen. A család többször panaszkodott arra, hogy valakik lopják az áramot tőlük, de sajnos a hatóságok nem foglalkoztak a jelzéseikkel. Most megtörtént a baj, amihez sokaktól kaptak érdemi segítséget, de úgy tűnik, hogy az önkormányzat csak fél szívvel segít nekik, ugyanis most január 31-ig kaptak egy komfortos, vagyis fürdővel és WC-vel ellátott garzont, de azt a tájékoztatást kapták a polgármesteri hivatalban, hogy februártól egy Pécs keleti részén lévő, komfort nélküli lakásba kellene átköltözniük. (Fontos megjegyezni, hogy Nyírő József dolgozik, rendes munkája van, és mindent megtesz a családja boldogulása érdekében, míg felesége napi 24 órában ápolja értelmi fogyatékos gyermeküket.)

Minden normális ember számára felmerül a kérdés: tudna-e rendesen ápolni magatehetetlen embert mosdó nélküli lakásban? Mennyire tudná elképzelni, hogy szülőként 25 négyzetméteres egyszobás, fürdő és WC nélküli dohos lyukban ápoljon egy pelenkás felnőttet és segítsen 17 éves egészséges fiatal felnőtt életkezdésében?

Egyelőre úgy tűnik, hogy az álkereszténydemokrata, fideszes érzéketlenséggel működő pécsi önkormányzat nem gondolkozik ezen, hanem félszívvel, orrát befogva és a kérdést fintorogva eltarva oldaná meg az ügyet.

Én viszont bízom abban, hogy minden gondolkodó, humánus pécsi arra fogja ösztönözni a pécsi önkormányzatot, hogy olyan megoldást találjon, amely révén a Nyírő család helyzete hosszú távon, érdemben és megnyugtató módon javul és rendeződik.

Nyírő Józsefék minden segítséget szívesen fogadnak, és a következő mobilszámon lehet elérni, ha valakinek van lehetősége segíteni nekik: 70/6767604. Nyírő József Budapest Banknál vezetett bankszámlaszáma: 10102440-03706600-01005000

Ha a blogbejegyzést osztod meg, az is nagy segítség, hiszen a nyilvánosság az, amely ki tudja kényszeríteni azt, hogy a pécsi önkormányzat ne tudja a szőnyeg alá söpörni Nyírőék ügyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.