2017. december 11., hétfő

TUDOM AJÁNLANI SZINTE BÁRMELYIK NAGYOBB KÓRHÁZ PSZICHIÁTRIAI OSZTÁLYÁT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2017.12.11.


Jó reggelt! Folytassuk, ahol abbahagytuk.

A kormány összesen 850 millió forinttal támogatja a fóti plébániatemplom felújítását és a katolikus óvoda megépítését – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolatokért is felelős helyettes államtitkára vasárnap a Pest megyei településen.

Fülöp Attila a templombúcsú ünnepén, a szentmise után az MTI-nek elmondta, hogy a múlt év végi kormánydöntés értelmében 500 millió forintot kap felújításra Fót plébániatemploma, valamint 350 millió forintot az újonnan épülő katolikus óvoda. Bár ez a pénz a plébéniatemplom teljes felújítására nem lesz elegendő, de például a fűtés-korszerűsítés, valamint a templom szigetelése és fontosabb statikai felújításainak költségeit fedezni tudja – tette hozzá, megjegyezve, hogy az óvoda még a tervezés fázisában van.
Fülöp Attila kitért arra, hogy Magyarországon és Európában súlyos viták folynak arról, mit jelent a múltunk, a jelenünk és a jövőnk.
Számunkra a keresztény hagyományok és gyökerek megőrzése fontos, ezért is újulhatott meg a közelmúltban 1600 templom és plébánia. Az építésnél fontosabbak azok az egyházközségek, amelyek élni akarnak, ezért minden felújított templom egy új reménység is egyben – fogalmazott a helyettes államtitkár.
A fóti katolikus egyházközség honlapja szerint a templom épülete a Pesti Vigadó mellett a magyar romantika legjelentősebb építészeti alkotása. (MTI)

A templom egyébként tényleg nagyon szép.

Szép és feltétlenül védelmet érdemel. De ehhez mi köze van a kormány keresztesháborújának már megint? Egyébként az egyház ilyen pocsékul áll, hogy minden templomhoz közpénzt kell áldozni? Mi van? Nem fizetik a hívek rendesen az egyházadót, vagy mit?

Az is érdekelne, hogy én ugyan nem vagyok vallásos – ez valószínűleg így is marad -, de mivel az én adómat a megkérdezésem nélkül tolják az egyház zsebébe, azért én is megnézhetem majd a pénzemből megújult épületeket?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.