2017. december 20., szerda

ÚJABB 4 ELLENZÉKI PÁRTOT BÜNTET MEG AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2017.12.20.


A Jobbik gigabüntetése után újabb 4 párt, az LMP, a DK, az Együtt és a Párbeszéd kapott furcsa büntetést az Állami Számvevőszéktől. Mind a 4 párt kapcsán az irodabérlést kifogásolja a volt Fidesz-képviselő, Domonkos László által vezetett testület. A pártok szerint az ÁSZ döntései nevetségesek.

Az LMP, az Együtt, a Párbeszéd, és a DK is megerősítette a Mérce értesülését, hogy az Állami Számvevőszék a 2015-ös és a 2016-os évet illetően megbíráságolta a pártokat. Változó 5 és 10 millió forint közötti összegre. A bírságokban közös, hogy a számvevőszék nem fűzött indoklást a bíráság összegéhez.

A Párbeszéd központi irodájának bérlése kapcsán állapítota meg az ÁSZ, hogy tiltott állami támogatást vesznek igényben. Az esetben az a furcsa, hogy ez ugyanaz a 2014-ben keletkezett irodabérlet, amit az azévi jelentésében már vizsgált az ÁSZ, de akkor nem talált benne kivetnivalót. Sőt az irodát, mivel azt a képviselőknek járó irodabérlet terhére bérli a Párbeszéd, hivatalosan az Országgyűlés Hivatala is bérli egyharmad részben, és ő se talált kivetnivalót a szerződésben.

A Párbeszéd azt is elmondta a Mércének, hogy őket az Együttel és a MOMA-val közös, 2016-os plakátkampányuk miatt is megbüntették, mivel az ÁSZ szerint piaci ár alatt dolgoztattak. Ezt a párt azért tartja nevetségesnek, mert egy ismert piaci közvetítő szereplőn keresztül vásároltak, teljesen a piaci ár alapján plakátokat. A plakátcégekkel nem is kerültek ők maguk az üzlet folyamán kontaktusba.

Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője elmondta, szerinte ez egy politikai megrendelésre készült jelentéstervezet, amelynek lényege, hogy a Jobbik illegális finanszírozási ügyével összekössék a többi ellenzéki pártot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.