2017. december 1., péntek

VÁLASZTÁSRA VÁRVA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.12.01.



Mint ez már lenni szokott, választások előtt a hülyeség tengerében lubickolhatunk boldogan.
A kormányzó párt cukiság-kampányt folytat és olyan dicsőségekkel kampányol, mint a jövő évi nyugdíjemelés, mondván: Januárban ismét emelkednek a nyugdíjak!
Emelkednek hát, a törvénynek megfelelően, és ha szerencsénk van, akkor annál nem sokkal kisebb mértékben, mint idén januárban, amikor csak a rohamnyuggerek határozott mozgolódására, a járókeretek és rollátorok gyülekezésére felfigyelve hozta a valósághoz közelebb a kormány a nyugdíjemelés mértékét, arra természetesen gondosan figyelve, hogy az év vége felé - választási év kövekezik, ugye - maradjon még egy kis érzékelhető kiosztanivaló.
A kormány arra épít, hogy a nyugger olyan, mint az aranyhal, elfelejti, hogy mi jár neki, hozzácsapja a választási alamizsnát az év végi korrekcióhoz, majd bejelenti, hogy januárban is lesz nyugdíjemelés, merthogy ez a kormány lépten-nyomon emeli a nyugdíjakat.
Hát nem, nyugdíjemelés egyszer van egy évben, év végén azt adják oda, amit nem adtak januárban, és amit az állam egész évben használt.
Ennek kamatköltségét zsebreteszik, majd kiosztják alamizsnálkodás, meg Erzsébet utalvány keretében, mely utóbbin megint csak kaszálnak egy kicsit, így nyomva le az okos lányt, aki adott is meg nem is, hozott is meg nem is Mátyás királynak, a tetejébe még gyönyörű dudái is voltak.
Ögyes, mondta Kohn, mikor az automata elnyelte a harmadik egydollárosát is...

Mindenesetre a trükk bejön, könnybelábadt szemű nyugdíjasok tervezik be a jövő évre az ünnepi libakabát-vásárlást a szokásos csirkefarhát helyett, áldják a tolvajt, aki visszaadja azt, amit ellopott.
Áldják, mint Julcsa néni Jóskát a bálban, aki miután megpocsékolta féllábú lányát, visszavitte hozzá, és nem hagyta a fának támasztva, mint a többiek...
Ebben az a kisebb baj, hogy Orbán lop, ezt már megszoktuk, nála már rutin-számba megy a dolog, ami ennél sokkal jobban fáj, az az alattvalói mentalitás, mely ezt az egész országot jellemzi és amely Pocak-királyt hatalomban tartja.
Boldogabb országokban a polgárnak van tartása, nálunk meg devizahitel-tartozása van, melyet fizethet élete végéig.
Igaz, van neki MOL-részvénye is a Magyar Állam nevén, csak annak az osztaléka nem nála csapódik le, hanem valamelyik fidesz-közeli oligarcha zsebét duzzasztja egy stadionépítés nyereségeként.
A fent említett boldogabb régiókban ha a polgár zsebében kotorászna a kormány, az a következő választáson már nem lenne kormány, az biztos.
Nálunk meg hálás a nép, mint hajdan az orosz nép Sztálinnak, aki visszarúgta a gyerekeknek a labdát, jóllehet ki is végeztethette volna őket...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.