2017. december 1., péntek

VÁRJA A CSODÁT. MEG A POSTÁST, HOGY MIKOR HOZZA A KÖVETKEZŐ ERZSÉBET-UTALVÁNYT

SZALONNA BLOG - VENDÉG 
Szerző: CZOTTER JÓZSEF
2017.12.01.


Az ország jelenlegi helyzetében, állapotában olyan, mint egy rezervátum. Orbán és az „elitje” középkori állapotokat, jobbágysorsot, úri kiváltságokat épít ki, ezt akarja majd a következő években „konzerválni”. Mert kér még 4 évet, ugye. Ha kell, majd a kerítés is körbeér, meg a fejekben épített falak is, és végleg beszűkül számunkra a világ. Írni, olvasni, számolni még tudunk, de már nem sokáig, mert minek? Nekünk nem kell, nem szabad gondolkodni, csak vegetálni, robotolni. A többit megoldja majd pártunk és kormányunk helyettünk.

Aki tudott, vagy rákényszerült már rég elment külföldre, vagy épp most húz el, és nemigen jön vissza, amíg ezek a nemzetellenes állapotok meg nem szűnnek. Aki nem tud elmenni koránál, anyagi helyzeténél fogva, az bizony marad és tűr, mert elhiteti önmagával, hogy mást nem tehet a népbutító hatalommal szemben. Öntelt, érzéketlen bohócok ugráltatják a népet és élvezik kiszolgáltatottságunkat. Hazug ígéretekkel traktálnak, hazug eredményeket nyomnak le a torkunkon és elvárják, hogy csodáljuk, féljük őket.

Sajnos így állunk a 21. század második évtizedében, itt Európában, az EU tagjaként. Ez totális képtelenségnek tűnik, és mégis igaz. Egy népet leigáztak „kiválasztottjai” és kisemmizték, lenullázták a polgári Magyarország ígéretével. Ez olyan abszurd, annyira közönséges lenézése, lekezelése egy népnek, hogy az valójában népellenes bűncselekmény a Fidesz-KDNP pártszövetség és az Orbán kormány részéről, amivel kapcsolatban csak Hága hozhat majd ítéletet. Itt egy színjáték zajlik kormányzás címén, a színfalak mögött kamionszámra lopják el a köz pénzét. Az ellenzék meg még mindig nem érti, hogy ez már rég nem egy demokratikus színdarab, ahol demokratikus szerepekkel és szöveggel játszható az előadás.

Lassan beindul a választási roadshow is a semmibe, miközben látszik az a mély, népi apátia, amelyből egyelőre nincs az a csodaszarvas, amely képes lenne kirángatni ezt a népet. Orbán már rég behúzta 2018-as választási győzelmét. Nem a tehetsége és sikerei miatt, mert tehetségtelen a kormányzáshoz, a sikerei meg nettó hazugságok. Hanem egyszerűen azért, mert az ellenfél tehetetlen önnön balfaszságai miatt, a nép meg mély apátiába roskadva évek óta a sebeit nyalogatja az esti tévézés közben, és várja a csodát, meg a postást, hogy mikor hozza a következő Erzsébet-utalványt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.