2018. január 3., szerda

10+1 SÚLYOS JÓSLAT ARRA AZ ESETRE, HA A FIDESZ MEGNYERI A HARMADIK VÁLASZTÁSÁT IS

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2018.01.03.



Azt gondolja, Mészáros Lőrinc nem érheti utol a közvagyonból akár a világ leggazdagabb embereit is? Téved!

Idézzük Kövér Lászlót:
Ha még négy évet kormányzunk, sok minden visszafordíthatatlan lesz.

Sorra vettük, mi történhet, ha 2018 áprilisában a Fidesz újra megnyeri a választásokat. Vigyázat, nem politikai sci-fi!

1. Bekebelezhetik a bíróságokat is


A bíróságok eddig félig-meddig ellenálltak annak, hogy a Fidesznek sikerüljön őket bekebeleznie. Egyrészt nem is nagyon volt rá szükség, hiszen Polt Péter ügyészsége sosem indít nyomozást, ha a Fideszről van szó. Másrészt elég volt Handó Tündét odaültetni a Bírósági Hivatal élére, hogy a megfelelő ügyekben a megfelelő bíró ítélhessenek. A választások után, egy esetleges kétharmaddal még kiderülhet az is, hogy a nem fideszes bírókat egyszerűen lecserélik fideszesekre.

2. Kiléphetünk az EU-ból és irány a keleti diktatúrák akolmelege

Elmérgesedhet a helyzet az Európai Unióval, amely akár a 7-es cikkejt is bevetheti Magyarország ellen. Ez gyakorlatilag az ország tagságának részleges felfüggesztését jelenti (leegyszerűsítve), amire Orbánék nyilván a konfliktus mélyítésével reagálnak majd (minden konfliktust eddig mélyítettek, amibe belekeveredtek; azokban a konfliktusokban is, amelyeket nem nyertek meg végül, bejelentették a győzelmüket). Mivel az Európai Unióból érkező pénzek így megcsappanhatnak, valami másból kell majd finanszírozni az épülő fideszes (az ő szóhasználatukban: „nemzeti” arisztokráciát), így kénytelenek lesznek más források felé kacsingatni (Oroszország, Kína, lásd még: Paks2 és Budapest-Belgrád-vasútvonal-felújítás). Orbánék számára az EU amúgy is csak egy pénzes fejőgép (lásd még: Andy Vajna és b. neje), a demokratikus akadékoskodás, meg az ország ellen indított kötelezettségszegési eljárások csak lassítják a fideszes oligarchák harácsolását. Tehát előbb-utóbb valamelyik félnek, az EU-nak, vagy Orbánéknak elege lesz.

3. Mutatóba maradhat némi független média


Nem kell betiltani őket, elég az is, ha csak nem tudják finanszírozni lapot és bezár az egész. Simicska is csak a választásokig ígérte a HírTv finanszírozását. A nagyobb hirdetők se mernek már igazán az ellenzéknél hirdetni, még egy vacak ARC-plakátkiállítást is nehéz összehozni, mert nem a kormány propagandáját harsogják a plakátok. A legtöbb ellenzéki média így egyszerűen elhal majd és mindenhonnan Orbán atyánk jóságos, mosolygós képét láthatjuk, ahogy megnyugtatja hű alattvalóit: megvédték a hazát a migráncsoktól, Sorostól, vagy éppen az aktuális ellenségtől. Nincs semmi baj, minden rendben van - hallhatjuk majd mindenhonnan és boldog mosollyal nyugtázhatjuk: tényleg minden rendben van!

4. Még jobban összezuhan az ellenzék

Az ellenzéki pártok egy részét valószínűleg amúgy is felmorzsolja a választási vereség, de ahhoz is kevesen maradnak majd, hogy egyáltalán látszódjanak. Orbán persze nem bíz semmit a véletlenre, gondoljunk a beépített fideszesekre az ellenzékben, vagy a putyini módszerekre. A legnépszerűbb ellenzéki vezető Oroszországban nem is indulhat a választásokon, hiszen a papírjai sincsenek rendben. Itt is ugyanez történik az ÁSZ-vizsgálatokkal, amiket természetesen a Fidesz egyik volt politikusa vezet az ellenzék ellen.

5. Tovább rohadnak a kórházak és leépül az az oktatás

Bár a választások előtt óriási kórházfelújításokat ígért be a kormányzat, de az orvosok és nővérek elvándorlása egyre nő, a körülmények a legtöbb kórházban borzalmasak. A toldozás-foldozás és a központosítás nem oldja meg a rendszerszintű problémákat. Ráadásul az egész ágazat gondjait egy olyan emberre bízták, aki volt lelkészként ostobaságokat hadovál istenről és többször bizonyította szociális érzéketlenségét, hozzá nem értését és rasszizmusát. (Igen, Balog Zoltánról van szó.) Nyilvánvalóan a Fidesz magasról tesz arra, hogy az alattvalók élnek-e, vagy halnak: elég, ha hisznek a kormánypropagandában és a megfelelő helyre húzzák az ikszet négy évente.

A tankönyvpiac és az iskolák központosításával, az egyetemek anatómiájának megszüntetésével a magyar oktatás színvonala a béka segge alá süllyedt (lásd PISA-eredmények). A Magyarországon egyetemre járók száma az elmúlt nyolc évben drasztikusan csökkent. Aki teheti, külföldre járatja a gyerekét iskolába. A vallás- és erkölcstannal, a lőterek építésével, vagy éppen a HIT bevezetésével a kormány újabb és újabb jelét mutatja annak, hogy az ifjúságot nem az informatikai ismeretek, a gondolkodás, a szövegértés, vagy a nyelvtanulás felé akarja terelni, hanem a vallásos szenteskedés és az autoritás feltétlen elismerése, esetleg a militáns eszmék, a félelem felé. Tovább folyik majd a pedagógusok kihasználása, a szakma rendszeres megalázása. (Lásd még: az egy darab csoki nem a pedagógusoknak járt, hanem az igazgatóknak év végi jutalomként.)


6. Tovább folyik a szegények elleni hadviselés és nyílik a társadalmi olló

A társadalmi mobilitás – „hála” az iskolarendszernek – Magyarországon a legalacsonyabbra süllyedt. Azaz, akinek szegények a szülei, hiába okos, tehetséges – ő is szegény marad. Az is bebizonyosodott, hogy a szegényeket a közmunkával inkább csak sakkban tartják, semmint segítik. A távolság a szegények és a jobb módban élők között pedig egyre nő. A kormányzat a rezsicsökkentésekkel, az szja csökkentésével, vagy a különböző otthonteremtési kedvezményekkel mindig is a jómódúaknak kedvezett – a szegények többsége cigány és nem szavaz, ergo senkit sem érdekel a véleménye. A legtöbb ilyen embert egy zsák krumplival meg lehet vásárolni és az ostoba propagandával sötétségben, félelemben lehet tartani...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.