2018. január 10., szerda

2017 A CEU-RÓL ÉS A SZÉLSŐJOBBRÓL SZÓLT AZ ÁTLÁTSZÓ OKTATÁSNÁL

ÁTLÁTSZÓ OKTATÁS BLOG
Szerző: Átlátszó oktatás
2018.01.10.


Az Átlátszó Oktatás 2017-es évére visszanézve láthatjuk, hogy megint számtalan témába belenyúltunk. A plágiumok felderítésétől a szexuális visszaélések jelentéséig, a hökös kifizetésektől a hökök megvédéséig lefedtük a felsőoktatás jelentős részét cikkeinkkel. 
Nézzük hát a legfontosabb dolgokat.

2017: 73 cikk, 577 új Facebook-like, gyakornoki program


Soma-díjas lett az Átlátszó Oktatás egyik alapítója. A Gőbölyös Soma-díjat fiatal, tényfeltárással foglalkozó újságírók kapják. Hava Nikita Dezső Andrással és Panyi Szabolccsal megosztva a Kertész Balázsról készült cikkükért kapta meg az elismerést.

Elindult a HÖKmonitor, mely ismereteink szerint is a világon elsőként gyűjti össze az egyetemek hökös tisztségviselőinek nyújtott közéleti kifizetéseket, melyek törvény szerint nyilvánosak. A kezdeményezés célja, hogy ne csupán formailag legyenek nyilvánosak ezek a kifizetések. Ha egy egyszerű magánszemély tájékozódni akart ezekről az összegekről, sokszor adatigénylést kellett benyújtania, vagy korábbi igényléseket böngésznie. A HÖKmonitor egységesen tárolja azonban ezeket, kereshető, szűrhető formában. Kevesen hitték volna, de a nemtelen politikai támadásokra is felhasznált rendszerünk miatt ki kellett állnunk a hallgatói önkormányzatokért. Számos ponton lehet hibáztatni a rendszert és annak működtetőit, de az Origo propagandacikke túlment egy határon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.