2018. január 10., szerda

"A FOCIPÁLYA REFLEKTORA VILÁGÍT A HÁLÓNKBAN" - KÖZPÉNZBŐL BŐVÍTETTÉK KI ILLEGÁLISAN A SPORTCENTRUMOT

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: GERGELY ZSÓFIA
2018.01.10.


Szabálytalanul fejlesztettek többpályás sportcentrummá egy önkormányzati focipályát Biatorbágyon, fittyet hányva arra, mire szól az építési engedély. A fideszes alpolgármester nyíltan kijelentette, hogy majd utólag fogják hozzáigazítani az építési szabályzatot a megvalósult beruházáshoz. A több százmillióból kibővített focipályákon a hét minden napján edzések vagy meccsek vannak, ezért a környező házakban lakók élete ellehetetlenült, az ingatlanjaik elértéktelenedtek. De akár este is tudnak füvet nyírni, mert a pályákat bevilágító reflektorok kéretlen fényében élnek.

Bírság, visszabontás, büntetés – durva következményei vannak, ha az egyszeri építkező állampolgár eltér a jóváhagyott építési engedélyétől. Például ha kitalálná, hogy ötször akkora teraszon szeretne napozni, ezért lekövezi a fél telkét, megszegve ezzel az adott építési övezetben kötelező zöldterület mértékét, az úgynevezett zöldfelületi mutatót.
B-közép az előkertben

Biatorbágyon azonban úgy alakították át a Kolozsvári utcai, régi focipályát több sportpályás, atlétikai résszel kibővített, részben műfüves sportkomplexummá, hogy magasról tettek arra, mi szerepel pontosan az építési engedélyben. Ráadásul a szabálytalan beruházás több százmillió forintból, önkormányzati és tao-pénzből valósult meg. Ami pedig végképp az ilyen nincs kategóriába emeli a sztorit: a közpénzből, szabálytalanul lebonyolított fejlesztéssel élhetetlenné tették a környező házakban lakó családok mindennapjait és kimutathatóan lerontották az ingatlanaik értéket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.