2018. január 10., szerda

A HAZATÉRÉS SZABÁLYAI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.01.10.


Miként a határátkelés, úgy a hazatérés is trükkös dolog, hiszen mindkét irányban igaz, hogy a vágyaink, álmaink legalább annyira meghatározzák a döntésünket, és az arról előzetesen kialakított képet, mint a valóság. Éppen ezért érdemes időről időre megnézni, hogyan vélekednek a hazatérésről azok, akik már meglépték, és milyen következtetéseket vontak le belőle.

Különösen akkor igaz ez, ha a szerző nem is magyar, a tapasztalatai ennek ellenére sokban összecsengenek a magyar hazatérőktől hallottakkal – azaz alighanem mégis van valami közös, emberi vonás ebben a lépésben, így talán a cím sem olyan nagyon túlzó.

Az író-költő Michael O’Loughlin Dublinban született idén hatvan évvel ezelőtt. Maga is sokat élt külföldön, hiszen 1980-ban Barcelonába költözött, majd egészen 2002-ig Amszterdamban élt, főleg fordításból, majd filmforgatókönyveket írt.

Végül 2002-ben költözött haza Írországba, jelenleg Dublinban él feleségével és lányával. Kifejezetten érdekes tehát, miként élte meg a hazaköltözést, melynek szabályait 10 pontban foglalta össze:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.