2018. január 17., szerda

A PÉNZES ELIT CSOBBAN A GYEREKEKNEK SZÁNT "TANMEDENCÉBEN"

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: GERGELY ZSÓFIA
2018.01.17.


A budavári diákok sportolására szolgáló tanmedencének kellene üzemelnie az I. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Oxygen Wellnessben, de csak a politikai és gazdasági elit lubickol a luxussportcentrumban – tudta meg a hvg.hu. Megszereztük az eredeti pályázati anyagot, sőt teszteltük is a helyet, ahol a sötétített üvegfalas, designmedence valószínűleg eleve nem a gyerekek számára biztonságosan lett kialakítva. Az alig 270 méterre található iskolából ezért duplaórán kell másik uszodába buszoztatni a tanulókat, miután még panaszkodtak is rájuk az exkluzív sportközpont vendégei. A polgármester utólag másként emlékszik a beruházás idején tett ígéreteire, szerinte a gyerekeknek és a tanároknak egyszerűbb másik uszodába járni a sétatávolságra lévő helyett.

Biztos „elírás vagy rosszul jelent meg” az információ, hogy itt a kerületben lakó gyerekek úszhatnak – értetlenkedett a budai Oxygen Wellness menedzsere, majd segítségképpen hozzátette, „annyi, hogy van egy nagy medencénk”, de „ez egy fitness-wellness központ”. Ő már a második munkatárs volt, akit a telefonhoz hívtak, miután makacsul arról érdeklődtem, mikor vihetem a gyereket úszásoktatásra a náluk üzemelő tanuszodába.

Nem újságíróként kértem tájékoztatást, mivel azt akartam megtudni, hogyan reagálnak, ha a kerületbe költöző egyszerű szülőként fordulok hozzájuk, miután a Budavári Önkormányzat holnapjáról értesültem a lehetőségről. Hasonlóan ahhoz, mint amikor a szintén budavári cikksorozatban a Zsidai Group hoteljét turistaként kerestem, és tudtam így bemutatni, hogyan keresnek milliós összeget a bérlakásokból kialakított szállodával. Csakhogy az elit kedvelt sportolási és találkozóhelyének számító Oxygen Wellness munkatársai nem tudtak felvilágosítást adni a tanuszoda használatának feltételeiről. Mint ahogy udvarias válaszaikról lerítt, egyáltalán nem értik, miről van szó. A beszélgetés végül részükről azzal zárult, hogy ez csak valami tévedés lehet, valószínűleg „régen volt ilyenről szó és fennmaradt az oldalon”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.