2018. január 10., szerda

A SZAVAZÓK BEKÜLDENÉK ORBÁNT A RINGBE

24.HU
Szerző: D. KOVÁCS ILDIKÓ
2018.01.10.


Azt ugyan még nem tudni, hogy a Jobbiknak mennyi pénze lesz a választási kampányra, de a decemberi adatok szerint sikerült egy kicsit visszatornáznia a támogatottságát – ez olvasható ki a Republikon Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet az intézet médiapartnereként a 24.hu közöl elsőként. Az is kiderült, hogy a választók szívesen néznének miniszterelnök-jelölti vitát, függetlenül attól, hogy a kormánypárt vagy az ellenzék szimpatizánsai.

2017 júliusa óta tartó folyamat szakadt meg az év végén azzal, hogy a Jobbik az előző hónaphoz képest növelni tudta a támogatottságát mind a biztos pártválasztók, mind a teljes lakosság körében – derül ki a Republikon Intézet felméréséből.

A teljes népességben két, a pártválasztók esetében három százalékpontos növekedésről van szó (8-ról 10, illetve 13 százalékról 16 százalékra) – a több mint 660 millió forintos számvevőszéki büntetéssel sújtott párt számára csekély vigaszt jelenthet, hogy ezzel sikerült visszakapaszkodnia az augusztusi támogatottsági szintre. Ez azt is jelenti, hogy ismét nőtt a távolság a Jobbik és a biztos pártválasztók között 11 százalékon, a teljes népességben 7 százalékon stagnáló MSZP között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.