2018. január 11., csütörtök

BARTUS LÁSZLÓ: ATV-BOTRÁNY, A JÉGHEGY CSÚCSÁTÓL IS TÁVOL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2018.01.10.


Figyelemre méltó cikk jelent meg a 444.hu oldalán “A baloldal fellegvára volt, most bulvártévét csinálnak belőle a Fidesznek” címmel Rényi Pál Dániel tollából. A szerzőt csak dicséret illeti, hogy hétéves késéssel valaki legalább szóvá teszi, ami az ATV-ben történik. Összegyűjti az eddig ismert tényeket, próbál háttérinformációkat szerezni, eseménysort összerakni. Még akkor is, ha a kép több szempontból hibás: a helyzet ennél súlyosabb.
.
A cikk legnagyobb érdeme, hogy pénzügyi adatokat közöl, hogy az “önfenntartó egyház” hány százmillió forintot kapott Orbántól, és ez messze nem a teljes összeg. Amit az olvasó megtudhat a cikkből, az még a jégyhegy csúcsától is távol van, másrészt már 2010-ben is tudni lehetett. Sajnos, az írás nem veti fel azok felelősségét, akik 2010 óta kiszolgálták ezt a csaló csatornát, vagy jelenlétükkel legitimálták a magyar demokraták félrevezetését. De legalább beszélnek róla végre. És ez Rényi Pál Dániel érdeme. A tévedésekről nem tehet.

Az ATV soha nem volt a “baloldal fellegvára”. Az mindig is Németh Sándor fellegvára volt, aki felhasználta azokat a balliberális újságírókat és értelmiségieket, akik hajlandóak voltak kiszolgálni Németh Sándor ATV-nek nevezett bábszínházát. Az a látszat, hogy az ATV-nek valaha is köze volt bárki máshoz, mint Németh Sándorhoz, alapvetően téves. Aki ezt hiszi, nem tud semmit erről a szervezetről és a vezetőjéről.

Az írás alapvető tévedése, hogy “a Hit Gyülekezete 10 évig finanszírozta az egyetlen balos tévécsatornát, az ATV-t”. Németh Sándor vezető lelkész még életében nem finanszírozott semmit, ami nem az ő érdekét szolgálta. Még egy üres szendvicset sem venne senkinek, ha nem lát benne személyes érdeket. Németh mindig is így működött, s nem csinál most sem “bulvártévét a Fidesznek”, hanem csak manipulálja a közéletet, ahogy mindig is tette. Az, hogy ez most a Fidesz oldalán történik, semmit nem jelent. De ez már a végállomás lesz.

Azok a baloldali liberális újságírók, politikusok és értelmiségiek, akik 2010 óta asszisztálnak ehhez, azok nem kihasználták az ATV nyújtotta lehetőségeket, hanem csak Németh Sándor eszközei voltak. Azt a mondatot a téma ismerője nem írhatja le, hogy Németh bármikor is távol tartotta magát az ATV közvetlen irányításától, mert ez a fizika törvényeivel ellentétes. Németh nélkül még levegőt sem lehet venni, ő még azt is kontrollálja. Az ATV-t pedig saját érdekei érvényesítésére használja, ez a legfontosabb eszköz a kezében.

Németh Sándor érdeke pedig most az, hogy Orbán soha ne bukjon meg. Erre használja az ATV-t. De ez nem most alakult így, hanem ez zajlik 2010 óta. Ezért súlyos felelősség terheli mindazokat, akik ebben a bolhacirkuszban pénzért, szereplésért, önmutogatásért valaha is részt vettek. Németh Sándor az ATV-vel “megvásárolta” a baloldali liberális értelmiséget és sajtót. Tisztelet a kivételnek. De a helyzet ennél is súlyosabb: felelősség terheli az Orbán-rendszer létrejötte miatt is. Kivégezte Orbán egyetlen jobboldali riválisát, az MDF-et. Ezért kapott egyházi státuszt és százmilliókat. Közben pedig azonosult a szélsőjobboldallal.

Az ATV nem mostantól dolgozik a Fidesznek, hanem az Orbánnal megkötött paktumtól kezdve. Németh Sándor a NER kezdete óta becsapja és félrevezeti a nézőit. Nem azzal, hogy ellenzéki csatornának mutatja magát, holott Orbánnak elkötelezett. Azzal, hogy az ATV alapvető funkciója nem az informálás és a tájékoztatás, hanem a manipuláció. Németh tárgynak tekinti az embert, akit valaki mindig irányít. Ezért a Hit Gyülekezete úgynevezett “médiájának” alapvető küldetése és célja az, hogy ő legyen ez az irányító.

Aki az ATV munkatársai közül azt mondja, hogy ezt nem tudta, hazudik. Németh mindent kézzel vezérel. Azért a fia a hírigazgató, hogy rajta keresztül totális kontroll alatt tartsa az ATV-t. Rényi Pál Dániel nem ismeri ezt a maffiát, ha azt képzeli, hogy a gyereke bármit megtehet Németh Sándorral szemben, és az apja akarata ellenére szerződtethet bárkit. A bulvárosítás Németh egyik primitív trükkje, hogy a választás előtt elaltassa az ellenzéket. Már 1998-ban ezt csinálta, csak akkor a Fidesz ellen: féltette a vagyonát, attól félt, hogy megkérdezik tőle, honnan van az a pénze, ami az adózott jövedelme fölött van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.