2018. január 21., vasárnap

BKV - BOTRÁNY! AZ ÁT NEM ADOTT, ÁT NEM VETT BUSZOK ESETE

VÁROSI KURÍR 
- KERÍTÉSEN INNEN BLOG
Szerző: KINYÓ RÓBERT
2018.01.21.



A metrópótláshoz hazai gyártású Ikarus buszokat kapott a BKV – adta hírül pénteken az MTI, ám Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) utánajárt ennek a furcsa “átadásnak”, hogy mit is kaptunk busz címszó alatt. Mi történt valójában?

Az eseményen az IKARUS Egyedi Kft. kettő, magyarországi gyártású buszt “adott át” a BKV Zrt.-nek, amelyek metrópótló buszként fognak üzemelni.

Lepsényi István, az NGM államtitkára kiemelte: a BKV-nak a metrópótlás megoldásához már idén tavaszra 30 darab csuklós autóbuszra van szüksége, mert így biztosítható a közösségi közlekedés zavartalan ellátása, ezért a BKV Zrt. és az Ikarus Egyedi Kft. megállapodott ezeknek az autóbuszoknak a gyártásáról. Ennek eredményeként a 30 darab autóbusz március végére a BKV Zrt. rendelkezésére áll majd.

Ezzel szemben a VEKE azt írta szombat esti facebook-bejegyzésében, hogy Mészáros Csaba Ikarus Egyedinek nevezett cége mindenképpen rá akart erőszakolni néhány buszt a BKV-ra, az eredeti eseményre meghívták Varga Mihály minisztert és Tarlós Istvánt, Budapest főpolgármesterét is, ám később – alighanem nem véletlenül – mindketten lemondták az eseményt.

Pontosabban kiderült, hogy a BKV Felügyelőbizottsága a terjedő hírek és a BKV-hoz eljutott információk alapján elrendelte, a buszok átvételét független szakértőnek is ellenőriznie kell, és a jóváhagyása nélkül azokat a BKV nem veheti át.”

Mivel ez időben nem történt meg, így valójában nem volt mit átadni, átvenni...


ITT OLVASHATÓ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.