2018. január 17., szerda

EGÉSZ EURÓPA LEGANTIDEMOKRATIKUSABB ÁLLAMÁVÁ TETTE MAGYARORSZÁGOT ORBÁN VIKTOR

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.01.16.


Az EU legkevésbé demokratikus országa Magyarország – erre a megállapításra jutott a Freedom House legfrissebb jelentése, amelyet elsőként a hvg.hu vett észre. A dokumentumból kiderül:

Magyarország még szabadnak minősül, de a demokrácia állapotát mérő 100 pontos skálán csak 72 pontot értünk el.

Az FH skáláján a EU második legrosszabb helyezettje mögöttünk Bulgária, de még ők is elértek 80 pontot. A régiónkból Románia 84, Lengyelország 85, Horvátország 86, Szlovákia 89, Csehország és Szlovénia 93, Ausztria pedig 94 ponton áll, az EU 28 tagállamából 16 is 90 pont fölött jár, vagyis a világ legdemokratikusabb országai közé tartoznak.

Az egész világon mindössze két ország ért el 100 pontot: Finnországban és Svédországban tökéletes a demokrácia. 99 pont Hollandiának és Kanadának járt. A legrosszabb hely Dél-Szudán, amely mindössze 2 pontot ért el a százas skálán, valamint az önálló országnak nem számító területek közül Tibet, ahol 1 pont az eredmény.

A legnagyobbat „rontó" országok listáján hazánk azzal szerepel, hogy 2017-ben is folyamatosan és szisztematikusan támadta a hatalom a civil társadalmat, amivel nemcsak ezek autonómiája, hanem az állampolgárok szabad véleménynyilvánításhoz való joga is sérült...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.