2018. január 29., hétfő

EGY DOLOG AKADT BE NEKI, DE AZ NAGYON

INDEX
Szerző: BOHUS PÉTER
2018.01.28.


Régen jókat tudtam derülni a különféle összeesküvés-elméleteken, de amióta a paranoia annyira befészkelte magát a közéletbe, hogy ma már minden hétre jut egy állítás különféle háttérhatalmakról, háttérmegállapodásokról, árulókról, kémekről, inkább már ijesztőnek találom ezeket.

Sajnos az én életembe is beszivárgott a félelem. Hát még azokéba, akik kevésbé tájékozottak a világ dolgait illetően. És most már azt is tudom, hogy miért. Mert az, hogy beszivárog, és kiüríti a fejedet, hogy egy rémkép költözzön a helyébe, az egy dolog, de ahogy ez technikailag lezajlik, a módszer riasztó. A félelem tárgya amúgy lehet bármi, de mostanában gyárilag, államilag egy dologra koncentrálunk: a migrációra, az iszlámra és a terrorizmusra. A hogyannal vasárnap délben, Győrben, a Hit Gyülekezete templomában szembesültem.

Néhány hete, amikor a 444 arról írt, hogy a Hit Gyülekezetének a tévéje, az ATV kompormisszumokat kötött a Fidesszel, a cikk utóéletét a szerző Facebook-oldalán és egyéb közösségi felületeken keresztül volt alkalmam követni. A Hit Gyülezetének tagjai huszáros rohammal támadták le a cikket, a szerzőt pedig aljasnak és hazugnak bélyegezték.

Ez az összekötés most onnan jutott eszembe, hogy Geert Wilders, a holland Szabadság Párt elnöke, aki iszlámellenes nézeteivel épített karriert, ezen a hétvégén éppen Magyarországon reklámozta a könyvét a kormánypárti sajtó lelkes asszisztálásával. Erről kicsit később. A Hit Gyülekezete pedig nemcsak hogy helyet adott a politikus könyvének bemutatójához, hanem az konkrétan az egyház érdekeltségébe tartozó könyvkiadó, a Patmos Records gondozásában jelent is meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.