2018. január 3., szerda

ELŐÁLLT TIZENEGY ISMERT EMBER, AKIK CSAK AZT AKARJÁK, MINDENKI MENJEN EL SZAVAZNI

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: TÓTH RICHÁRD
2018.01.02.


"Tizenegyen vagyunk, ami nem is baj, mert a kormányoldalon a futballcsapat méretű dolgokat veszik komolyan."

De Balázs Péter szerint nem állnak meg ennél a létszámnál, nyitottak a további csatlakozások előtt. Van egy nyolcpontos alapvetésük is, amivel a nyilvánosság elé álltak:
1. Állítsuk meg Magyarország kettészakadását, adjunk valódi esélyt a szegénységben élőknek társadalmi és anyagi helyzetük javításához, a középosztálynak a felemelkedéshez! 

2. Teremtsük meg a társadalmi integráció feltételeit! Létbiztonságot mindenkinek!
Hozzuk létre a mindenki számára hozzáférhető és európai színvonalon működő egészségügyi ellátást! Állítsuk helyre az orvosok, az ápolók és általában az egészségügyben dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülését! Fejlesszük az alapellátást, a szűrő- és megelőző programokat! Elérhető egészségügyi szolgáltatást mindenkinek!
3. Szülessen újjá a nemzetközileg versenyképes magyar oktatás! Állítsuk vissza a 18 éves korig tartó tankötelezettséget és a tanintézetek önállóságát! Támogassuk a fiatal nemzedék szellemi és testi fejlődését, emeljük minden szinten az oktatók megbecsülését és bérét! Neveljünk önálló és alkotó embereket a tudásalapú magyar társadalom számára!
4. Teremtsünk tisztességes piacgazdasági viszonyokat! A magyar állam az európai normák szerint gondoskodjék a gazdaság szabályozásáról és a társadalmi javakat újraosztásáról! A magyar vállalkozások kapjanak igazi esélyt arra, hogy nemzetközi szinten is versenyképesek legyenek!
5. Módosítsuk az „illiberális” Alaptörvényt, állítsuk vissza a szociális jogállam társadalmi-politikai formáit és szervezeteit! Kezdjünk újra valódi társadalmi párbeszédet közös ügyeinkről!
6. Aknázzuk ki a magyar nemzet számára az Európai Unió gazdasági, társadalmi és kulturális lehetőségeit, érvényesítsük az értékeit! Legyen Magyarország ismét az EU élcsapatában!
7. A NATO-szövetségesekkel együttműködve védjük meg Magyarország biztonságát, korszerűsítsük a honvédelmet és az energiaellátást! Erősítsük Európában a hatékony határellenőrzést és küzdjünk a nemzetközi terrorizmus ellen!
8. Építsük a nemzet egységét, segítsük a határainkon túl élő és dolgozó magyarokat, ne érhesse őket hátrány se itthon, se máshol! Állítsuk helyre Magyarország megbecsülését a világban!

A V18-ak szerint ha egy párt ezeket a pontokat elfogadja, akkor már meg is szerezte a mozgalom támogatását és bizalmát a 2018-as választásokra.

A célunk egy félelem és szorongás nélküli ország, amely biztonságot ad és jövőt épít, ahol nem kell elhagyni az országot. Magyarország legyen európai, modern és nemzeti, amely találja meg a helyét a 21. században – összegzett Balázs.

Ugyan Karácsony Gergelyt támogatják, jó miniszterelnök-jelöltnek tartják, de ő az MSZP és a Párbeszéd jelöltje, nem a mozgalomé, ők ugyanolyan jó jelöltnek találják az LMP-s Szél Bernadettet is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.