2018. január 5., péntek

ÉRZÉKI CSALÓDÁSBAN VERGŐDIK AZ ORSZÁG - KERTÉSZ ANNA, A VASÁRNAPI HÍREK LEMONDOTT FŐSZERKESZTŐJE

KLUBRÁDIÓ 92.9 MHz
Szerző: Klubrádió
2018.01.04.


Ha beleszólnak az újságírók munkájába, sokkal korábban felállt volna, de a nem létező Soros-tervről szóló hirdetésért már nem tudod felelősséget vállalni - mondta a Klubrádiónak adott interjújában a Vasárnapi hírek volt főszerkesztője. Kertész Anna szerint a lapokban megjelenő propaganda kompromittálja és hitelteleníti az újságírókat.

Egy lemondó főszerkesztő és a sorosozás

„Azt éreztem, hogy nem tudom minden egyes oldalért vállalni a felelősséget és nincs erőm ahhoz, hogy kompenzálni tudjam az általam nem vállalható oldalt” – így indokolta felmondását a Vasárnapi Hírek volt főszerkesztője.

„A legújabb kormányhirdetés, amit társadalmi célú hirdetésnek csúfolnak, hivatalosnak látszik, de egy nettó baromság és hazugság, mert nincsen Soros-terv” - mondta Kertész Anna, aki szerint érthető, hogy a kiéheztetett kiadók örülnek az állami hirdetésekből befolyó pénzeknek, de a balhét az újságírók, szerkesztők viszik el, miközben beleszólási joguk nincs.

„A magyarázkodó szerkesztőségi vélemények megjelentek ugyan az ötödik oldalon, de az olvasók ezt nem fogadták jól, jöttek a levelek, hogy nem kell a duma, ott a reklám, ez mindent elárul a szerkesztőség hozzáállásáról. Pedig ez nem így van, ez minden újságírónak fájt, senki sem szerette volna, hogy az a hirdetés megjelenjen a lapban” - magyarázta Kertész Anna.

„A propaganda kompromittál minket, a vélemény és tény cikkeinket hiteltelenítik el ezek a hirdetések" - mondta az újságíró, aki szerint az előző főszerkesztő sem az állami hirdetések, hanem a mögöttük felsejlő alkuk miatt távozott. Kertész Anna úgy emlékszik, hogy a kiadó részéről elhangzott, hogy nem propaganda, hanem más fajta állami reklámok érkeznek majd, ezért sokként érte őket, hogy miután Gál J Zoltán távozott, jöttek a kék hirdetések.

„A legsúlyosabb mélységek nálunk nem jelentek meg, a legdurvább sorozásban nem vettünk részt, ezért kicsit meg is nyugodtunk, számomra arcul csapás volt, hogy az ünnepi lapszámba bekerült egy ilyen hirdetés” - fogalmazott Kertész Anna, aki szerint emiatt csak pár tucat ember monda le a lapot, de minden egyes olvasó elvesztése - főleg ilyen okokból - nagyon rossz érzés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.