2018. január 7., vasárnap

ÉS AKKOR MATOLCSY ÜZENT: EGY KANYI VAS NEM JÁR A VOLT MAGÁNNYUGDÍJ-PÉNZTÁRI TAGOKNAK

HVG ONLINE - GAZDASÁG
Szerző: hvg.hu
2018.01.07.


Az állam nem tartozik a magánnyugdíjpénztárakból kilépett embereknek semmivel - mondta az MNB elnöke. A Csíki Sör tulajdonosa nem tagadta, hogy embercsempészet miatt keresik az Egyesült Államokban, a kormány elbukta az államadósság elleni harcot, de a NER barátai így is jó évre készülhetnek. 
Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Semmivel nem tartozik az állam a volt magánnyugdíj-pénztári tagoknak – magyarázta el Matolcsy György. Az MNB egy jelentésében megjelent ugyan egy 2826 milliárd forintos tétel, amely a nyugdíjpénztári átlépések miatti tartozásokból ered, a jegybankelnök azt írta: mindez csak statisztika, tartalmi szempontból, jogi, számviteli és költségvetési értelemben nincs jelentősége az összegnek.

Matolcsy legalább egy halvány ígéretet tett az egykori magánnyugdíj-pénztári tagoknak: amikor majd nyugdíjba mennek, kivezetik a statisztikákból az ő befizetéseiket, így talán többet kaphatnak akkor. Más kérdés, hogy hiába ígérte meg 2010-ben épp Matolcsy, hogy egyéni számlákon vezetik majd a befizetéseket, ilyenek azóta sincsenek, a pénzt pedig már el is költötte a kormány...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.