2018. január 18., csütörtök

ETTŐL TARTANAK AZ IDÉN A BANKOK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.01.18.


Elsősorban saját nyereségszintjük aggasztja a magyarországi bankokat – derült ki az Azénpénzem.hu pénzintézet körében végzett felméréséből. Úgy tűnik, a szolgáltatások javítását szinte mindenütt a digitális fejlesztésekben, az elektronikus kapcsolatok további kiterjesztésében látják.

Jelenleg a teljes szektor számára a legnagyobb kihívást az alacsony kamatkörnyezet jelenti, ami folyamatosan csökkenti a kamatbevételi bázist – válaszolták az idei kilátásokkal kapcsolatos kérdésünkre a CIB-nél. Mint hozzátették: korábban jelentős céltartalék-felszabadításokra került sor a bankszektorban, amire jelenleg már csak korlátozott mértékben lehet csak számítani. Mindez azt jelenti, hogy jelentős a költségoldali nyomás.

Más pénzintézeteknél is hasonlóan látják a helyzetet. Az OTP szakemberei viszont csak hosszabb távon gondolják azt, hogy kockázatot jelentenek a szektor jövedelmezőségére a szabályozói intézkedések és az erősödő verseny miatt mérséklődő bevételi marzsok, valamint a nemzetközi összehasonlításban még mindig magas szektorális adó. Eközben a költségek további csökkentése már nem tűnik reálisnak, a válság óta végrehajtott racionalizálás miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.