2018. január 2., kedd

EZEKKEL INDÍTSA AZ ÚJ ESZTENDŐT!

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.01.02.


Az új évet sokan köszöntik különböző fogalmakkal. Egy kutatás szerint azonban az újévkor fogadkozók 88 százaléka nem éri el a célját. Összeszedtünk néhány tippet ahhoz, hogy legalább a pénzügyek terén sikeresebben vehető legyen ez az akadály.

A Bristol Egyetem korábbi kutatásának eredménye szerint az újévkor fogadkozók 88 százaléka nem éri el a célját – állították a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői. Az indoklás szerint ugyanis senki sem változtat könnyen berögződésein egyik napról a másikra, hiába az új naptár. Saját tapasztalataink is azt támasztják alá, hogy szinte lehetetlen megfelelni a nagyon elrugaszkodott elvárásoknak, de az is akadály, ha a fogadalom túl általános (például ezután jobban ügyelek a pénzre).

A család anyagi helyzetének javításához szerintünk a legfontosabb először annak fülöncsípése, hogy milyen csatornákon keresztül folyik ki valaki kezéből a pénz. Nagyon jó lehet az évet azzal indítani, hogy felmérjük, milyen a pénzügyi személyiségünk. Ehhez hasznos a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) tartozó Pénziránytű Alapítvány által kidolgozott tesztet kitölteni. Még azoknak is érdemes lehet ezt újra elkészíteni, akik két és fél évvel ezelőtt (akkor készült az alkalmazás) már megtették. 

A kérdőív (ami itt található) 36 kérdésből áll. A kitöltők egytől ötig értékelhetik, hogy mennyire jellemző rájuk egy-egy tulajdonság, viselkedés. Az értékelés során hat személyiségdimenzió mentén rajzolódik ki a pénzügyi személyiségprofil. Ezek közé tartozik például az árérzékenység, a takarékosság, a mértéktartás vagy a szorgalom. A kitöltés után az online alkalmazás azonnal kiértékeli az elért eredményt, és megrajzolja a pénzügyi személyiségprofilt. A felhasználó az egyes dimenziókban elért pontszámai alapján egy rövid leírást is olvashat az adott területen megmutatkozó pénzügyi tulajdonságairól; illetve ezeknek megfelelően tanácsokat, esetleg bátorítást kaphat...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.