2018. január 30., kedd

FESZÜLTSÉGKELTÉS A HONVÉDELEM ROMANTIKÁJÁBA BÚJTATVA

MÉRCE
Szerző: CSENGEL KARINA
2018.01.29.


A magyar kormány összesen 197 Honvédelmi Sportközpontot tervez létrehozni országszerte, amiből 16-hoz még idén hozzákezdenek. De mégis mit lehet ezekben a sportközpontokban csinálni, ki használhatja majd, mi egyáltalán a céljuk? Rengeteg a kérdés, amelyek közül sokat maguk az illetékesek sem tudnak egyelőre pontosan megválaszolni, néhány dolgot viszont érdemes tisztázni.

2017. január 1-jén a korábbi Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ) utódjaként létrejött a Honvédelmi Sportszövetség, melynek – elődjéhez hasonlóan – része több magyar sportszövetség és egyesület, mint például a Magyar Sportlövők Szövetsége, a Magyar Vívó Szövetség, a Magyar Judo Szövetség és a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége. A Honvédelmi Sportszövetség azzal a megfontolással jött létre, hogy a sporttevékenységeken keresztül önkéntes alapon szélesítsék a honvédelmi nevelés bázisait az egész országban. Simicskó István szerint “eredményeket kell felmutatni, ez pedig nem lehet más, mint a jövő nemzedékének, egészséges nemzettudattal felnövekvő generációjának kinevelése.” A szövetség által támogatott sportokat, illetve akár elsősegélynyújtást, tájékozódást és egyéb honvédelmi ismereteket az országszerte létrehozott Honvédelmi Sportközpontokban lehet majd gyakorolni.

Nem volt ez mindig ennyire egyértelmű, ugyanis a kormány csapnivalóan kommunikálta az egész ügyet a társadalom felé. Kezdettől fogva nem Honvédelmi Sportközpontokról, hanem kizárólag lőterek építéséről beszéltek. Az pedig csak hab a tortán, hogy még az iskolákat is belekeverték az egészbe, így sikerült tökéletesen hiszterizálni az embereket. Ezek után minden szülő sápadt arccal képzelte maga elé, ahogy a gyereke a vakvilágba lövöldözik tesiórán....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.