2018. január 10., szerda

GARANCSI CÉGE DOLGOZIK ORBÁNÉK ARAB BARÁTJÁNAK RÓZSADOMBI ÉPÍTKEZÉSÉN?

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2018.01.10.



Garancsi István cégének autóját fotózta le olvasónk Orbánék kedvenc arab befektetője, a Mellow-Mood-os Hamdan Sameer Mahmoud rózsadombi építkezése átellenében. A beruházást vizsgálja a kormányhivatal, mivel a II. kerületi polgármesteri hivatal szerint bejelentés nélküli munkák folynak.

Amikor először hírt adtunk a rózsadombi Verecke út különös építkezéséről, jeleztük: forrásaink szerint az egyik neves, kormány-közeli építési beruházó cég autóját is látni a munkákon:

Bejelentés nélkül építkezik a Rózsadombon Orbánék kedvenc arab befektetője


Ennek azonban ott-jártunkkor nem volt nyoma, ezért első posztunkban nem neveztük meg a hírbe hozott céget. Most ugyanakkor olvasónk küldött egy friss képet, amelyen ismét Garancsi István érdekeltsége, a Market Építő Zrt. logójával felmatricázott furgon parkol az építkezéssel átellenben.

Mivel az eredeti információ is a Market szerepéről szólt, rákérdeztünk a cégnél, valóban dolgoznak-e a Verecke úti beruházáson vagy csak véletlenségből járt arra járművük, de egyelőre nem kaptunk választ.

A Market egyébként újabban nem csak közmegbízásokon, hanem magán-beruházásokon is szorgoskodik, például a szintén Garancsi-érdekeltségű, Kopaszi-gáti Budaparkon és más lakóparkoknál is. Családi vagy társasházak bővítése azonban nem szerepel a honlapjukon feltüntetett referenciáik között.

A Verecke úti építkezéssel kapcsolatban Budapest Főváros Kormányhivatala jelenleg is építésfelügyeleti ellenőrzés folytat – tájékoztatta az Átlátszót a hivatal sajtófőnöke, aki a folyamatban lévő ügyről nem kívánt részleteket elárulni. Korábban írtuk: a bejelentést a II. kerületi polgármesteri hivatal épített környezetért felelős munkatársai tették, miután helyszíni szemléjükön azt észlelték, hogy az ingatlanon bejelentés nélküli munkák folynak.

A környékbeli lakók is békétlenkednek, akkorára nőtt az utóbbi időben az eredeti lakóház. Munkatársunk tapasztalata szerint csaknem „kifolyik” az utcára, oldalkert még mutatóban sem nagyon maradt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.