2018. január 19., péntek

GIGAFEJLESZTÉS JÖN A KÖZOKTATÁSBAN, AZ ISKOLÁKAT EGYSÉGES RENDSZERBE INTEGRÁLJÁK

ZOOM.HU
Szerző: KOVÁCS GÁBOR
2018.01.19.


- A Klebelsberg Központ megerősítette, hogy egységes közoktatási ügyintézőrendszer fejlesztésére írt ki közbeszerzést.

- Ennek része egy e-napló is, de a tervek szerint megtartják a 700 millióért nemrég kifejlesztett KRÉTA-t, amit integrálnak majd az egységes rendszerbe.
- A közbeszerzés feltételei enyhén szólva szűkre szabottak, a legesélyesebb induló a KRÉTA-t és a felsőoktatásban használt Neptunt fejlesztő SDA-csoport.

„A XXI. századi kihívásoknak történő megfelelés nem képzelhető el elektronikus ügyintézés nélkül. Az adatok elemezhetősége, a társadalmi, gazdasági kihívások gyors, pontos kiszolgálása, valamint a hosszú távú stratégiai tervezés érdekében szükségessé vált egy egységes és integrált rendszer kialakítása” – közölte az állami iskolafenntartók központi szerve, a Klelsberg Központ (KK) a Zoom.hu-val. Az integrált rendszer fejlesztéséről szóló közbeszerzés már megjelent az uniós értesítőben. A KK szerint a közbeszerzés célja „az intézményekben megjelenő kiemelt folyamatok elektronikus ügyintézési lehetőségének megteremtése”. A hirdetményben nem szerepel irányár.

A kiírás szerint az új rendszernek (vagyis rendszereknek) gyakorlatilag az iskolák napi működésével és fenntartásával kapcsolatos minden ügyét tudnia kell majd kezelni a gazdálkodástól a HR-en keresztül a tanulók osztályzatainak naplózásáig. A megbízás elemei többek közt:
- Köznevelési elektronikus ügyintézési rendszer, amely képes kiszolgálni 130 ezer pedagógust és 2 millió szülőt.
- Köznevelési kapcsolattartási és értesítési rendszer, amely képes kiszolgálni 130 ezer pedagógust és 2 millió szülőt.
- Köznevelési integrációs komponens, amely képes egységes köznevelési törzsadatokat kezelni.
- Tanulmányi pénzügyi rendszer, amely képes kiszolgálni 130 ezer pedagógust és 2 millió szülőt, képes kezelni az oktatásért fizető személyek befizetéseit, egyenlegeit.
- Köznevelési gazdálkodási és HR-folyamatokat támogató rendszer, 600 felhasználóra szabva.
A KRÉTA nem vész el, csak integrálódik:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.