2018. január 29., hétfő

GULYÁS MÁRTON: "AZ ELNYOMÓINK NEVE VÁLTOZIK"

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: HAMVAY PÉTER
2018.01.28.



El kell kobozni a fideszes oligarchák pénzét, és bíróság elé kell hurcolni a rendszer főbűnöseit – mondja Gulyás Márton, aki szerint a pártok elveszítették a választást, de ha sok tudatos választó lesz, lehet, hogy nem Orbán Viktornak hívják majd a miniszterelnököt.

HVG: Az Állami Számvevőszék portáljának narancsszínűre festése nem az első ilyen tette. Amikor a Sándor-palotánál hasonló módon tiltakozott, rabosították és előállították, most azonban nem „visszaeső garázdaként” jártak el önnel szemben. Minek tulajdonítja a hatalom részéről ezt a nagyvonalúságot?

Gulyás Márton: A választási kampánynak. Az intézkedő rendőr először elő akart állítani, de telefonon hosszan egyeztetett valakivel, és végül megelégedett azzal, hogy felvegye az adataimat, tájékoztatott arról, hogy szabálysértési feljelentést tesz, és jó szerencsét kívánva, udvariasan elbúcsúzott. Ilyen előzékenyen és szakszerűen még nem járt el velem szemben a rendőrség.

HVG: Mennyi értelmük van a hasonló akcióknak? Sokan mondják, még ellenzéki oldalról is, hogy pusztán az ön feltűnési vágyát szolgálják.

G. M.: A Sándor-palota esetében csak ketten voltunk, valóban kialakulhatott ilyen kép, akár joggal is. Ezért döntöttem el akkor, hogy mozgalmat szervezek. Az ellenzéki pártokra kirótt büntetéseivel a kormány hatalmi céljait kiszolgáló ÁSZ elleni akciót már a Közös Ország Mozgalom tizenöt aktivistája hozta össze. Ha még többen lennénk, a hatalom nem merné a jogállam alapvető intézményeit ilyen gátlástalanul felhasználni politikai ellenfeleinek ellehetetlenítésére. Ha nem tiltakozunk a plurális demokrácia meggyalázása ellen, akkor megérdemeljük, hogy elveszítsük azt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.