2018. január 25., csütörtök

HAMAROSAN KIDERÜLHET, HOVA KERÜLT AZ ERZSÉBET-UTALVÁNYOK HASZNA - MSZP

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: MTI / Klubrádió
2018.01.24.


Az Erzsébet utalványok forgalmazásából irdatlan haszonra tesznek szert valakik, százmilliókban, milliárdokban mérhető az az összeg, amely különböző jutalékok címén ottmarad a zrt.-nél – ezt mondja az MSZP képviselője, aki tavaly augusztusban indított közérdekű adatigénylést az Erzsébet Utalvány Forgalmazó és Gazdasági Szolgáltató Zrt. felé, a zrt. azonban megtagadta az adatok kiadását.

A végül a Kúrai elé kerülő ügyben Korózs Lajos szerint napokon belül dönthetnek, így hamarosan kiderül, a legfelsőbb bírói szervezet szerint az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.-nek ki kell-e adnia, mennyi utalványt értékesített az elmúlt években, illetve az utalványok beváltásakor mekkora jutalékot számolt el.

Az MSZP-s politikus elmondta, a cégtől típusonként, 2012-től éves bontásban kérte ki az utalványokkal kapcsolatos adatokat, például a kezelési költség, a forgalmi jutalék mértékét, valamint a kibocsátott, de be nem váltott utalványok befektetéseiből származó haszon mértékét.

Korózs Lajos emlékeztetett, hogy az utalványforgalmazó közfeladatot lát el, azt a száz százalékban állami tulajdonú Nemzeti Üdülési Alapítvány hozta létre, ezért a nyilvánosságnak, az embereknek tudniuk kell, hogyan bánnak a közpénzzel a szervezetnél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.