2018. január 12., péntek

IDEGÖSSZEOMLÁST KAPOTT A SIKEREI MIATT KIRÚGOTT IGAZGATÓ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AN
2018.01.11.


A 24.hu számolt be egy olyan történetről, melyből sajnos egyre több lesz, hiába verjük félre a harangot jó ideje.

Most a somlóvásárhelyi általános iskola igazgatóját távolították el, akire nem hogy semmi panasz nem volt, hanem kifejezetten sikeresen működött.

A négydiplomás Martonné Vathy Hedvig több mint harminc éve dolgozott a somlóvásárhelyi iskolában, melyet 10 éve ő vezetett.

Irányítása alatt sikeres volt az intézmény a pályázatok terén is: egy pályázatíró cég segítségével az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) három pályázatán is nyertek összesen 160 millió forintot – az eredményt szeptemberben hirdették ki.

Tantestületi forrás szerint azonban két hónap múlva váratlanul megjelent nála a helyi iskolát felügyelő pápai tankerület vezetője, Egyházi Andrea, aki – miután órákig faggatta Martonnét a pályázatok megírásának körülményeiről, majd dicséret helyett megalázó körülmények között egyik napról a másikra eltávolította az igazgatót.

Egyházi Andrea az igazgatónőt hatodmagával támadta le, és zárt ajtók mögött tárgyaltak vele. Martonné néhány óra múlva aláírta a lemondó nyilatkozatát, valamint az áthelyezési dokumentumot – ugyanis mesterpedagógusi minősítése ellenére a tankerületi igazgató egy pápai általános iskola alsó tagozatába helyezte őt át.

A 24.hu úgy tudja, hogy a megtámadott igazgatónő nap végére idegösszeomlást kapott a történtek miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.