2018. január 23., kedd

ÍGY LETT ORBÁN BARÁTJÁBÓL A LEGNAGYOBB PÉNZSZÁLLÍTÓ

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2018.01.23.


A miniszterelnök barátja, Garancsi István októberben megvett egy cégcsoportot, ami 20 milliárd forinttal dobja majd meg a körülötte kialakult cégbirodalom éves összforgalmát. A jelek szerint azonban profitra egyelőre nem számíthat, mert – ahogy a Videotonnál is – előre elzálogosította a bevételeket, hogy ő lehessen a legnagyobb bankok és üzletláncok pénzszállítója. 

Az ambiciózus terjeszkedéshez az OTP nyújtott segítséget Garancsinak.

Garancsi István tavaly szeptember végén hirtelen alapított egy részvénytársaságot. A társaságnak ő lett a vezérigazgatója és a tulajdonosa, sőt még a névadáshoz is a saját nevét használta. Így jött létre 20 millió forintos alaptőkével a GaranSec Zrt., amely aztán néhány héten belül felvásárolta a világ legnagyobb biztonsági vállalatától az összes magyarországi érdekeltségét, amelyek 2016-ban több mint 20 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak.

A londoni székhelyű, több mint száz országban működő G4S-csoporttól négy cég került Garancsi Istvánhoz: a G4S Biztonságtechnikai Zrt., a G4S Holding Kft., valamint az általa irányított G4S Biztonsági Szolgáltatások Zrt. és a G4S Készpénzlogisztikai Kft. A cégek szinte mindennel foglalkoznak, amit a biztonsági szolgáltatások terén nyújtani lehet: távfelügyelet, élőerős biztonsági őrzés, biztonságtechnikai rendszerek tervezése, telepítése és karbantartása, takarítás.

Nagy fogás


A legnagyobb fogás azonban minden kétséget kizáróan a 10 milliárd forintos bevételt termelő G4S Készpénzlogisztikai Kft., amely az elmúlt években a speciális készpénzszállítási és készpénz-feldolgozási piac legkomolyabb szereplőjévé nőtte ki magát. A külföldi tulajdonban lévő cég elnyerte számos egymással is konkuráló pénzintézet bizalmát. A G4S-szel fuvaroztatta a bankjegyeket és az aprót mások mellett az OTP, a K&H Bank, az Unicredit, az Erste Bank, a Tesco, az Aldi, a Lidl, az Auchan, a Mol és a Shell is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.