2018. január 29., hétfő

ÍME 5 OK, AMIÉRT VEZESSÜK BE AZ EURÓT!

VÁROSI KURÍR - VOKS2018
Szerző: Városi Kurír
2018.01.29.


Magyarországnak, a gazdaságnak és az állampolgároknak is sokkal jobb lenne, ha mihamarább bevezetnénk az eurót. Ezt a folyamatot azonnal el kellene kezdeni, hiszen sokkal több előnye volna, mint hátránya, ha mi magyarok a közös európai fizetőeszközt használnánk. Az Együtt vasárnap közleményben állt ki az euró és fogalmazásuk szerint Európa mellet, mert ez a feltétele egy erős és versenyképes Magyarországnak.

1 Szorosabb együttműködés Európával


Az Európai Unió a következő években kettészakadhat. Az eurót használó magországokra, és arra a perifériára, ami valamennyire még csatlakozik Európához, de nem vesz mindenben részt. Aki kimarad az eurózónából, az lemarad az egyre szorosabb európai együttműködésből is. Ha kimaradunk a mag-Európából, akkor a kontinensünket érintő valóban fontos döntésekből is kimaradunk. Sőt, ott sem lehetünk „az asztalnál”, amikor ezek a döntések születni fognak. Így pedig a magyar érdek biztosan nem fog érvényesülni.
2 Kicsi és nyitott gazdaság vagyunk

A pénzügyi sokkoknak különösen ki van téve egy olyan kicsi és nyitott gazdaság, mint a miénk. Láttuk a legutóbbi válság alatt is, mennyire sérülékeny is Magyarország, de egy 340 milliós valutaövezet tagjaként a pénzügyi rendszerünk sokkal biztosabb helyzetben lenne. A vállalkozásoknak arra van szükségük, hogy kiszámítható környezetben, a beszerzési és az eladási áraik árfolyamváltozás okozta hullámzásától függetlenül működhessenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.