2018. január 27., szombat

KELL-E NŐI JAMES BOND - AVAGY MEG LEHET-E NYERNI A NEMEK HÁBORÚJÁT?

ÁGOSTON LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: ÁGOSTON LÁSZLÓ
2018.01.25.


Bevallom, nem értek ezzel egyet. A nőknek nem a férfiak helyett, hanem a férfiakkal együtt kell egyenlőségben lenniük. Nem az a megoldás, hogy átírjuk a mítoszainkat, leforgatjuk négy nővel a Szellemírtók 2-t (megtörtént), és nővé tesszük James Bondot, hanem hogy megteremtjük az ezzel párhuzamos női mítoszt. Ennek jött el ma az ideje: hogy újraértelmezzük a nők szerepét, megszülessenek azok az idolok és példaképek, akik nem csak a szépségükkel vagy a hűségükkel, hanem az eszükkel, a lelki erejükkel és hasonló kiválóságaikkal válnak követendővé.

De ez már nem az a feminizmus, ami eddig volt. Ez már valami új, a szüfrazsetteknél nagyobb dolog. Itt már nem csak a teret kell megteremtenie a nőknek, de birtokba is kell venniük a jogaikat - és a jogokkal mindig járó kötelezettségeiket. És jobban kell csinálniunk, mint ahogyan mi, férfiak csináltuk. Nem lehet a sok évezredes elnyomatásra hivatkozva most a férfiakat elnyomni. Nem teremthetünk újra egy rosszul működő, erőn és félelmen, kiszolgáltatottságon alapuló rendszert csak most férfi helyett női agresszióval. Nem lehet a jövő útja, hogy a “rendszerváltás” után más néven, más nemben teremtse elő a társadalom újra az elnyomóit.

Láttam egy videót, amely az ellen küzdött, hogy a nők ne kapjanak kevesebbet ugyanazért a munkáért. Maximálisan igazuk van! - De ezzel egy időben, ezzel teljesen egyszerre a nőknek is el kell hagyniuk azt az elvárást, hogy a férfi többet keressennáluk. Azt, hogy egy randin a férfinak meg kelljen hívni a nőt és azt, hogy a szórakozóhelyekre a nők olcsóbban mehessenek be. Az egyenlőség egyenlőség. Ha az egyik fél hirtelen egyenlőbbé válik, azt már az Állatfarmban is láttuk, hogy nem vezet jóra.

Véget kell érjen a nemeket mindkét oldalról érintő kettős mérce: a nőket tárgyiasítani undorító dolog - de a nőknek is meg kell tanulniuk nem hasznot húzni a nőiességükből! Mennyire megy ez? Nézzük meg, mit kapott Teczár Szilárd azért, mert szólni mert, hogy a nőket csak csalinak használják a szórakozóhelyek az ingyenes beengedéssel - akit aztán a haszonélvezettől eleső nők tépték szét.

Imádom a nők egyenlőségét és utálom, amivé a feminizmus lett sokak zászlaján. A metoo-kampány egy nagyszerű dolog, amire óriási szükség van/volt/lesz, de az lehetetlen, hogy ha egy férfi próbál kritikát megfogalmazni a témával kapcsolatban, fel kell készüljön sok száz és száz dühös, vérben forgó tollú nő támadására, akik áldozathibáztatónak, szexuális ragadozónak és minden másnak elmondják azért, mert nem hömpölygött csönben a férfigyűlölet folyamával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.