2018. január 30., kedd

KI VENNE ILYEN POFÁKTÓL AUTÓT?

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: KONOK PÉTER
2018.01.30.


Nos, tényleg pironkodom, nem szoktam ilyet. A testszégyenítés mindenképpen gáz; de ebben a képben annyi minden benne van, nem tudtam túllépni rajta. Ezek, úgymond, politikusok; emberek, országok sorsáról hivatottak dönteni.

A testbeszéd. Az arcok. A póz. Az üzenet.

Az idülten vigyorgó idióta, és a teljesen üres tekintetű, szétesett torzó. Két üzletember. Gyűlölettel, félelemmel, hatalommal, elnyomással, hazugsággal és butítással kereskednek. Remekül élnek belőle, dúsgazdagok.

Ha használt autókkal kereskednének, már rég tönkrementek volna. Ki venne ilyen pofáktól használt autót?
De azért szégyellem magam.

Brecht írta egyszer: "1933 nyarán néhány ismerősömmel Hitlerről beszélgettünk. ... Valaki azt mesélte, hogy a mázolót régebben Münchenben sokszor látta egy lokálban, és hogy a mázoló egy márkáért hagyta arcul köpni magát. Aki ezt mesélte, hozzáfűzte, hogy ezt az igaz történetet a miénknél nagyobb körben sohasem mesélné el, mert véleménye szerint ez nem érv ilyen ember ellen. Erre egyik barátom, aki kommunista volt, ezt mondta: 'Ilyen ember ellen ez is érv. Ilyen ember ellen számomra minden érv' Ez volt az én véleményem is."

Azt hiszem, lassan ez az én véleményem is, egyre kevésbé vagyok finnyás (vagy egyre finnyásabb vagyok?). De azért szégyellem ezt az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.