2018. január 9., kedd

KORMÁNY ÖKÖL VASÖKÖL, NEM ODACSAP AHOVA KÖLL(ENE)!

CIVILHETES
Szerző: PROF. DR. LAKATOS GYULA
2018.01.09.


Az egyház nem is civil, de nem is állami szervezet, mit keres a civil társadalom kincstára körül? Szabad az egyháznak civil szervezeteket működtetni? A civil társadalom költségén?

Farkasordító kormányzati propaganda fogadta a téli szabadságról hazaérkező polgárokat az elmúlt év január első dekádjában. Egyik nap a kormány rezsi biztosa, (birkózóbajnoka) másnap a főminiszter, aztán maga a kormányfő közölte jéghideg hangon, hogy a civil szervezetekkel baj van. Politizálnak, nem állnak a kormány oldalán és pénzeket kapnak külföldről.
Erre pedig érzékenyek a „nemzeti oldalon”, mert szerintük a magyar emberek tudni akarják, hogy hányadán is állunk, többek között, a Soros György adományaival, természetesen nem azokról az adományokról van szó, amelyeket Orbán Viktor egyetemi hallgató és társai kaptak Sorostól!
A megszólalók, a tematika, a parlamenti szünetre időzített nyilatkozathullám azt jelezte, hogy a kormány propaganda gépezete új ellenséget talált, fantom migránsozás színjátékához!
  • Ami a szóban forgó civil szervezeteket illeti, az ellenséges intézkedések esetén felmerül, hogy mi a politikai szervezet, ha az nem párt, mi a politikai tevékenység és mi az idegen befolyás? Ezekre a kérdésekre, ha nem is könnyen, lehet válaszokat adni.
  • A legfőbb kérdés azonban az, hogy a kormánykoalíció, úgy is, mint a NER ökle, saját monopóliumának tekinti-e a politizálást, a közügyekkel való foglakozást? Mert nagyon erre utalt a civilekről szóló beszéd.
  • Ha igen, akkor nincs miről beszélni, az alkotmányos válság kiteljesedett, megérkeztünk a diktatúrába. Ismerjük azokat a forgatókönyveket, amelyekben gumiszabályok alapján a hatalom oda csap, ahova éppen akar. Ebben a szibériai télben meghökkentő a narancstáborban eluralkodó hatalmi mánia.
A belengetett intézkedéseknek lesznek nem kívánatos mellékhatásai a határon túli magyarok támogatásában, mert a külföldi befolyás elleni küzdelem új dimenziókat kap a szomszédoknál is.
A nemzetközi térben mozgó magyar kulturális és tudományos szervezetek működésében is számolni kell a kapcsolatok megbillenésével.
Nagy árat fizethetünk a civilek eltakarításáról szóló intézkedésekért, ha a józanész nem állít korlátot a rezsi biztos (birkózóbajnok) tágra nyitott szájába adott szavaknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.