2018. január 4., csütörtök

KÖZVETÍTENE - BALÁZS PÉTER ÉS A RÉGI KORMÁNYTAGOK SEGÍTENÉK AZ ELLENZÉKNEK

168 ÓRA ONLINE
Szerző: PUNGOR ANDRÁS
2018.01.04.


Vállalna szerepet Karácsony Gergely árnyékkormányában a rendszerváltás utáni kabinetek tagjait is tömörítő Válasszunk! 2018 mozgalom több tagja. Balázs Péter volt uniós biztos, exkülügyminiszter a 168 Órának azt mondja, megvan a szellemi kapacitásuk arra, hogy kormányzati programot is írjanak, de egyelőre nyilvános vitákon érlelt, közös választási minimumprogram kidolgozásában segítenének az ellenzéknek. A mozgalomnak több jobboldali közszereplő is tagja, így például Bod Péter Ákos és Mellár Tamás. Balázs Péter közvetítene, hogy az ellenzéki szervezetek egymásra találjanak. Azon dolgozik, hogy minél több politikai pártból, korábbi kormányból jövő tapasztalt ember lépjen be a választási küzdelembe.

Korábban felmerült, hogy ön is lehetne az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Így utólag bánja, hogy hírbe hozták?

– Azt nem bánom, hogy feladattal akartak megbízni, de azt nem szeretem, ha a megkérdezésem nélkül állítanak rólam valamit.

Azóta szóba került az esetleges jelöltsége és a körülötte kialakult purparlé?

– Persze, beszéltünk erről is, de inkább a magyarországi helyzetről, a kiútról, az ellenzék esélyeiről.

Kikkel?

– Kormányviselt emberekkel. Velük rendszeresen találkozunk.

Balos kormányok tagjaival?

– Többféle kormányban pozíciót betöltő emberek, mostani és volt pártok tagjai alkotják ezt a tág csoportot. 2014-ben még sokkal zártabbak voltak az ilyen közösségek, most nagyobb az átjárás. Igaz, még mindig vannak, akik visszariadnak attól, hogy másik oldalhoz tartozó párt tagjaival együtt a nyilvánosság elé álljanak. De már beszélgetnek egymással.

Tehát vannak jobboldali beszélgetőtársaik is?

– Hogyne. Politikai pályafutásomat az Antall-kormányban kezdtem, akkor lettem szakértőből államtitkár. A hagyományos, mérsékelt polgári középjobbhoz tartozó emberek, köztük például Bod Péter Ákos, Mellár Tamás vagy Jeszenszky Géza néhány éve elkezdtek kritikusan beszélni Orbán Viktor kormányzásáról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.